Διαγωνισμός ATHENS PHOTO WORLD 2021

Διαγωνισμός ATHENS PHOTO WORLD 2021

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Athens Photo World με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος/ΙΣΝ οργανώνει τους διαγωνισμούς για τα δύο μεγάλα βραβεία του, το Διεθνές Βραβείο Φωτοειδησεογραφίας Yannis Behrakis και το Βραβείο Athens Photo World 2021.

Οι διαγωνισμοί εγκαινιάστηκαν το 2019 με νικητές τους Dar Yasin και Γιάννη Αντωνόπουλο και συνέχισαν και το 2020 σε πείσμα της δυσκολίας των καιρών που ελπίζουμε ότι σιγά σιγά θα αφήσουμε πίσω μας, με νικητές τους Fabio Bucciarelli και Δημήτρη Μιχαλάκη.

Κεντρική φωτογραφία: ©Δημήτρης Μιχαλάκης (Νικητής Athens Photo World APW Award 2020)

English Version

Το Athens Photo World, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει για τρίτη χρονιά το ετήσιο Βραβείο Φωτορεπορτάζ για επαγγελματίες φωτογράφους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα ή/και στην Κύπρο. Το APW θα απονείμει χρηματικό Βραβείο ύψους 5.000€ σε μια εξελισσόμενο ή ολοκληρωμένο φωτογραφικό έργο φωτοδημοσιογραφίας ή ντοκουμέντου που έχει δημιουργηθεί μετά τον Ιανουάριο του 2018. Έχοντας πάντα ως στόχο την προβολή της δουλειάς των φωτογράφων και φωτορεπόρτερ και τη γνωριμία του κοινού με το σύγχρονο φωτορεπορτάζ και τη συμβολή του στην καταγραφή της ιστορίας ενώ αυτή εξελίσσεται, το APW συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην ενθάρρυνση και την αναβάθμιση της δουλειάς των φωτογράφων και στη δυνατότητά τους να συνεχίζουν αφοσιωμένοι στο έργο και στο όραμά τους. Το νικητήριο φωτογραφικό έργο θα παρουσιαστεί στην επόμενη διοργάνωση του APW σε ατομική έκθεση του φωτογράφου.
Η κριτική επιτροπή αξιολόγησης εναλλάσσεται κάθε χρόνο.
Η επιτροπή για το 2021 αποτελείται από τους φωτορεπόρτερ Γιώργος Καραχάλης και Συμέλα Παντζάρτζη, και την καθηγήτρια φωτογραφίας Αναστασία Μαρκίδου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν portfolio έως 12 φωτογραφιών, με επεξηγηματικό κείμενο και σύντομο βιογραφικό.

Η ανακοίνωση του νικητή του Βραβείου APW 2021 θα γίνει από τον Δημήτρη Μιχαλάκη, νικητή του Βραβείου του 2020, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λήξης του APW 2021 στις 30 Μαΐου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό για το Βραβείο 
Athens Photo World είναι δωρεάν.

 

©Fabio Bucciarelli: Νικητής Athens Photo World “Yannis Behrakis” International Photojournalism Award 2020

 

©Δημήτρης Μιχαλάκης: Νικητής Athens Photo World APW Award 2020

Συμμετοχές μέχρι και τις 18 Απριλίου 2021 στους συνδέσμους

 

Το Athens Photo World στοχεύει στην ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και την υποστήριξη των πρωταγωνιστών του ώστε να συνεχίσουμε να βλέπουμε μέσα από τη δουλειά τους την ιστορία του κόσμου μας την ώρα που γράφεται.

Στοιχεία Επικοινωνίας Athens Photo World
info@apw.gr

Δείτε επίσης: Ανοιχτή Πρόσκληση : Ψηφιακές Προβολές Athens Photo World 2021


For the third year Athens Photo World with a donation from the Stavros Niarchos Foundation www.snf.org runs the contests for its two big awards, the Yannis Behrakis International Photojournalism Award and the APW Award 2021.
The contests were inaugurated in 2019 with Dar Yasin and Yiannis Antonopoulos as their first winners and continued in 2020 in spite of the challenging times that we all wish to overcome soon. Fabio Bucciarelli and Dimitris Michalakis were our winners for 2020.

Submissions until April 18, 2021 at the links below

 

Athens Photo World aims to promote contemporary photojournalism and support photojournalists worldwide so that through their work we can see our world’s history in the making.