Η Χριστίνα Στέφα επιλέγει …

Η Χριστίνα Στέφα επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Χριστίνα Στέφα ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Με τον καιρό συνειδητοποιώ ότι ό,τι είναι αυτό που μπορείς να δεις ότι σε αλλάζει κυριολεκτικά και μεταφορικά, μόνο η φωτογραφία μπορεί να το αποτυπώσει. Ακινητοποιούνται τα πάντα σε αυτή την ακαθόριστη κίνηση που είναι ο χρόνος.

Μέσα από την φωτογραφία, μπορείς και βλέπεις πάντα το πριν και το μετά, σε καθετί που εξελίσσεται· και κάθε φορά επανέρχεσαι και μπορείς να συγκρίνεις.

Χ.Σ.

Άλλωστε «…μόνο μια στιγμή αν βαθιά τη συλλάβεις, γεμίζεις αιώνες…» Γ. Ρίτσος


Χριστίνα Στέφα

«..φως και πάλι φως η ψυχή που μάχεται..»

(Oδυσσέας Ελύτης)


Χριστίνα Στέφα

«..η μοίρα μας παρ’ όλ’ αυτά βρίσκεται στα χέρια μας..»

(Oδυσσέας Eλύτης)


Χριστίνα Στέφα

«.. Rage, rage against the dying of the light..»

(Dylan Thomas)


Χριστίνα Στέφα

«..All that we see or seem Is but a dream within a dream..»

(Edgar Allan Poe)


Η Χριστίνα Στέφα επιλέγει … Francesca Woodman

Fransesca Woodman

“…Am I in the picture? Am I getting in or out of it? I could be a ghost, an animal or a dead body, not just this girl standing…?..”

(Francesca Woodman)


Info (σε πρώτο πρόσωπο):
Αρχικά, ένιωθα πλήρης με το να ταξιδεύω μέσα από τις εικόνες που δημιουργούσαν οι λέξεις, μέσα στα μικροδιηγήματά μου, που κράταγα μόνο για μένα· σαν το προσωπικό μου ημερολόγιο. Μέσα στο βλέμμα όμως κρύβονται εκείνες οι εικόνες, που κάποιες φορές οι λέξεις χάνονται και δεν μπορούν να συνθέσουν αυτό που πραγματικά θέλεις να εκφράσεις.
Γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι στην Αθήνα, με νησιώτικες νότες εντός μου, αφενός  γιατί η καταγωγή μου είναι μισή από νησί, αφετέρου γιατί λατρεύω τη θάλασσα.
Είμαι τοπο-γράφος και η δουλειά μου με αφήνει να «γράφω», εξερευνώντας συνεχώς νέα στοιχεία.. Έτσι και η φωτο-γραφία. Φωτογραφίζοντας γνωρίζω κάθε φορά έναν νέο κόσμο, πάντα σαν να είναι η πρώτη φορά. Φωτογραφίζοντας, γνωρίζω τον ίδιο μου τον εαυτό, μέχρι και που συχνά απορώ μαζί του!
Η πιο συστηματική ενασχόλησή μου με την φωτογραφία ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια. Εντάχθηκα στην ομάδα των «Διαδρομών». Έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις που διενεργήθηκαν και στα πλαίσια των σεμιναρίων, αλλά και από διαγωνισμούς που έχω πάρει μέρος, λαμβάνοντας σχετική διάκριση. Παράλληλα παρακολουθώ σεμινάρια και με τον Λουκά Βασιλικό.
Αφιερωμένο στη μαμά μου.. που την έχασα πολύ πρόσφατα..

Instagram: xristina_stefa_
Fb: Xrist Stefa