Η Βασιλική Τσάκου επιλέγει …

Η Βασιλική Τσάκου επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Βασιλική Τσάκου ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Βασιλική Τσάκου

Eνώ πάντα έβγαζα οικογενειακές φωτογραφίες, συνειδητοποίησα πως τα μάτια μας εστιάζουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο απ’ ότι η κάμερα και από τότε προσπαθώ να επικοινωνήσω αυτό.


Βασιλική Τσάκου

Έχω ανάγκη τη μαγεία, το σκοτάδι, το μυστήριο. Το ανοίκειο οικείο μου.


Βασιλική Τσάκου

Σκοπός μου δεν είναι να παρουσιάσω το ορατό, αλλά να εγείρω στον αποδέκτη το συναίσθημα.


Βασιλική Τσάκου

To ταξίδι της φωτογραφίας είναι σαν να ταξιδεύεις μ΄ένα αεροπλάνο.Όταν είσαι ψηλά έχει κενά… μπορεί να σε ταρακουνήσουν… πεταλούδες να ζωντανεύουν στο στομάχι σου. Όμως ξαφνικά νιώθεις ζωντανός και τελικά συνειδητοποιείς πως στόχος σου είναι να φθάσεις στον προορισμό σου. Ασφαλώς αυτό, όπως και η φωτογραφία, έχει παραπάνω από ένα νόημα.
Τα πάντα γύρω μας έχουν περισσότερες από μία ερμηνείες.
Η λέξη έχει μόνο ένα νόημα, η εικόνα σημαίνει πολλά.

Τίκτω-τέχνη-γεννάω

art-άρτιος


Η Βασιλική Τσάκου επιλέγει … Nobuyoshi Araki

Nobuyoshi Araki (My Wife Yoko, 1968-1976)

Το ταξίδι της ανακάλυψης δεν σημαίνει να ψάχνεις καινούργια μέρη, αλλά να έχεις καινούργια μάτια.

(Μarcel Proust)


Info (σε πρώτο πρόσωπο):
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Χαλκίδα όπου επέστρεψα τα τελευταία δέκα χρόνια. Η ενασχόλησή μου με την φωτογραφία συνέπεσε με μία περίοδο όπου βίωνα έντονα απώλειες και το μάθημα για εκείνη λειτούργησε λυτρωτικά.
Από το 2014 εξερευνώ την τέχνη της φωτογραφικής εικόνας κάνοντας μαθήματα με τον Βασίλη Νίκα, τον Θοδωρή Νικολάου και τον Αχιλλέα Νάσιο.