Ο Γιώργος Λαδάς επιλέγει …

Ο Γιώργος Λαδάς επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Γιώργος Λαδάς ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Γιώργος Λαδάς

Κοίταξε τον,
πως κάνει έτσι ο λυσσασμένος
για έναν καλύτερο κόσμο.
Κοίταξε το
το ευτυχισμένο αγρίμι .
Και τι βιαστικός ερημίτης.
Να εκλείψει ο ανύπαρκτος.
Μην μου φοβηθείς,
νομίζω
πως υπάρχουμε εκτάκτως.

(Franzeska Averbach)


Γιώργος Λαδάς

Τι μοίρα, αλήθεια αυτή! ..πάντα να στέκεις
γλυκός κι αλύγιστος σαν άνθος ανθρωπιάς…

(Βύρων Λεοντάρης)


Γιώργος Λαδάς

Θυσία είναι να μην διανοείσαι,
να αφήνεσαι ολόκληρος
ενώ ήδη υπάρχεις ματωμένος.
Με τις τύψεις εμείς τελειώσαμε .
Ούτε η κραυγή σου δεν έχει
την χαραυγή που θέλησες.
Τα μάτια δεν βλέπουν
ότι πρωτίστως έχουν αισθανθεί.
Η επιστροφή στον κόσμο θέλει
όραμα:
Να έχεις εντρυφήσει το αίνιγμα
χιλιάδες φορές
και να μοιάζει καινούργιο.
Μέχρι τότε καλά θα τα λέμε.
Θα τα αρνιόμαστε όλα.
Μέχρι να ζήσουμε το τραύμα
στην σπουδαιότητα του.

(Franzeska Averbach)


Γιώργος Λαδάς

Έκοβε κι έτρωγε λουλούδια, έκοβε κι έτρωγε λουλούδια κόκκινα κίτρινα γαλάζια, καταβρόχθιζε όλα τα χρώματα. Για να χορτάσω, έλεγε, ομορφιά για να χορτάσω.

(Αργύρης Χρόνης)


Ο Γιώργος Λαδάς επιλέγει … Arno Rafael Minkkinen

Arno Rafael Minkkinen, Mouth of the River Fosters Pond, 2014

Ένας  από τους αγαπημένους φωτογράφους είναι και ο Arno Rafael Minkkinen. Ενσωματώνει με έναν μοναδικό τρόπο το ανθρώπινο στοιχείο στο φυσικό περιβάλλον.


Info :
Ο Γιώργος Λαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και διαμένει. Το 2014 απέκτησε την πρώτη του ψηφιακή μηχανή, συνοδεύοντας τον στα διάφορα ταξίδια του, λειτουργώντας ως μέσο καταγραφής αναμνήσεων. Το 2020 διανύει μια περίοδο έντονων εσωτερικών συγκρούσεων και αναζητήσεων, όπου ξεκινά η συστηματική ενασχόληση του με την φωτογραφία κατά την διάρκεια των εφηβικών του χρόνων η σχέση του με την ζωγραφική και το σχέδιο του έδωσαν το έναυσμα για μία γενικότερη αντίληψη της εικόνας.mΑρχικά ως αυτοδίδακτος, μετέπειτα ήρθε η παρακολούθηση σεμιναρίων φωτογραφίας, καταλήγοντας να φοιτά στο Orama photography studies όπου και συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις. Στο φωτογραφικό του αυτό ταξίδι, συνειδητοποίησε ότι του ανοίγεται ένας ολόκληρος κόσμος ως προς την έκφραση των συναισθημάτων του, μία αστείρευτη πηγή δημιουργίας, σκέψεων και αφηγήσεως. Ενίοτε πειραματίζεται με το μέσο, δημιουργεί εικόνες με στόχο την απελευθέρωση της φαντασίας και του ασυνείδητου κόσμου, τη μετάδοση μηνυμάτων και συναισθημάτων σ‘ ένα ππαράλληλο κόσμο.(Το μάτι είναι ένα πείραμα ψυχής, λειτουργώντας καταλυτικά στην περιγραφή του κόσμου που υπάρχει μέσα μας και γύρω μας.)