ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΣΙΜΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΣΙΜΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΣΙΜΗ

Στόχος του σεμιναρίου είναι να θεμελιώσει όλες τις χρήσιμες γνώσεις που θα βοηθήσουν στην πλήρη κατανόηση της φύσης της φωτογραφίας και της χρήσης της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.
Στην δίμηνη διάρκειά του, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να εστιάζουν και να κατευθύνουν τη δημιουργικότητά τους χρησιμοποιώντας τα τεχνικά μέσα προς μια πιο ουσιαστική φωτογραφία.
Η ύλη του σεμιναρίου είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει σαφές πως τα τεχνικά μέσα και η δημιουργική διαδικασία συνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται, προσεγγίζοντας τη Φωτογραφία ως καλλιτεχνικό μέσο, στο σύνολό της.
Κάθε τετράωρο καλύπτει συγκεκριμένα θέματα τόσο σε τεχνικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο, συνδυάζοντας με άμεσο τρόπο την θεωρητική- καλλιτεχνική κατάρτιση με την αντίστοιχη τεχνική.

Μερικά από τα θέματα που θα συζητήσουμε είναι:
• Οριοθέτηση και ορισμοί (για ποια φωτογραφία μιλάμε) – Κάδρο και η σημασία του – Η σημαντικότητα του θέματος – Τα οπτικά στοιχεία και η οργάνωσή τους – Οι λεπτομέρειες στο κάδρο – Αισθητικά εργαλεία.
• Η φωτογραφική διαδικασία – Επιλογή φακού – Φωτογραφία, μηνύματα και η θέση του φωτογράφου – Ανάλυση της έννοιας της φόρμας και των στοιχείων της. Φωτογραφικά ρεύματα και τάσεις – Η αλήθεια στην φωτογραφία – Φωτογραφία και πραγματικότητα – Φωτογραφικές παγίδες και η αποφυγή τους.
• Προσωπική φωτογραφία – Φωτογραφική σκέψη και βλέμμα – Το στοιχείο του χρόνου στη φωτογραφία – Κρίνοντας τις φωτογραφίες μας.Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως των φωτογραφικών τους γνώσεων.
Διδάσκει ο Παναγιώτης Κασίμης (www.kasimisphotography.com)


ΣYNOΠTIKA:
• Έναρξη: Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, στις 6:30 μμ.
• Συναντήσεις: Κάθε Τρίτη, 6:30 – 10:00μμ.
• Διάρκεια: 13 Φεβρουαρίου έως 3 Απριλίου 2018 (28 ώρες).
• Συμμετέχοντες: 20 άτομα (max.)
• Κόστος: 110€ (συν ΦΠΑ)
• Χώρος Διεξαγωγής: Trii Art Hub
Δράκου 9, Κουκάκι, Αθήνα
(50 μέτρα από τη στάση Μετρό “Συγγρού Φίξ”, έξοδος Δράκου)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
• με προσωπικό μήνυμα,
• στο τηλέφωνο 698 9473730,
• στο email: panos@kasimisphotography.com
ή στην Trii Art Hub – Τηλ. 210 9210333 www.trii.gr)


ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗΟ Παναγιώτης Κασίμης φωτογραφίζει τα τελευταία 30 χρόνια, και διδάσκει φωτογραφία από το 1999. Σπούδασε στο Royal College of Arts του Λονδίνου, και έχει υπάρξει μαθητής του Chris Killip και της Mary Ellen Mark.
Είναι διαπιστευμένος δάσκαλος φωτογραφίας και οπτικών τεχνών από τον διεθνή οργανισμό ElSevier (“Teaching Photography and Visual Arts”, 2009).
Έχει διοργανώσει και διδάξει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας για παιδιά (Kids & Family, Τεχνόπολις – 2009) και ενηλίκους (Photovision 2017, Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα – 2014, Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας – 2013, PhotOrion Ρόδος – 2012, Deutsche Telekom, Πύλος – 2011), στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Έχει διδάξει φωτογραφία στο Α’ Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στην ομάδα «Διάθλαση» του Δήμου Δάφνης και στην «Ιόνιο Σχολή».
Έχει δώσει διαλέξεις σε φωτογραφικές και καλλιτεχνικές ομάδες, καθώς και στο τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό “ΦΩΤΟγράφος” και τον ημερήσιο τύπο.
Το 2004 δέχθηκε επιχορήγηση (fellowship) από το University of Houston σε συνεργασία με το Houston Center of Photography. Το βιβλίο, αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς του στη Λατινική Αμερική, εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο Ambious της Washington, με τίτλο “Days Away”. Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο “Αστικά Ημερολόγια” εκδόθηκε στην Αθήνα το 2013, με πρόλογο του γνωστού αμερικανού φωτογράφου, Larry Fink.
Το 2001, μαζί με οκτώ φίλους και μαθητές, ίδρυσε τον Φωτογραφικό Σύλλογο «Εννέα». Το 2013 ίδρυσε το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας.
Σήμερα διοργανώνει και διδάσκει σεμινάρια και εργαστήρια φωτογραφίας για φωτογράφους και προχωρημένους ερασιτέχνες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. (περισσότερα στο www.kasimisphotography.com)