«Υφές» | Φωτογραφικό λεύκωμα της Μένης Σεϊρίδου

«Υφές» | Φωτογραφικό λεύκωμα της Μένης Σεϊρίδου

Η Μένη Σεϊρίδου και οι εκδόσεις ΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού σας καλούν στην παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «υφές», την Πέμπτη 22-12-2022 στις 20.00 στον Πολυχώρο Τέχνης ALTE FABLON, Φιλίππου 71 και Χριστοπούλου γωνία, Θεσσαλονίκη

Η φωτογραφική εργασία με τίτλο «Yφές» αποτελεί ένα είδος αυτοπροσδιορισμού, μέσα από αντιπαραβολές και συμβολισμούς. Πραγματεύεται τη σχέση του γυναικείου σώματος με τη φύση, της οποίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι.

Είναι, στην ουσία, μια εξερεύνηση του σώματος, που αγγίζει πτυχές όπως το φύλο, η φθορά, η αποδοχή του, τόσο από τους άλλους, όσο και από τον ίδιo του τον εαυτό, και τις αντιπαραβάλει με υφές που συναντάμε στη φύση και που αποτυπώνονται με επιθετικούς προσδιορισμούς όπως στεγνό, εύθραυστο, υγρό, σκληρό κλπ.

Με την έκδοση του βιβλίου κλείνει ο κύκλος αυτής της εξερεύνησης κι ομολογίας προς τον εαυτό, που κράτησε συνολικά πάνω από πέντε χρόνια, με πολλά διαλείμματα ενδιάμεσα, για να ανοίξει ένας νέος κύκλος, επίσης σημαντικός, αυτός της συνομιλίας του με το κοινό.

ΥΦΕΣ – Μένη Σεϊρίδου


Info: 

Μένη Σεϊρίδου

 Zει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται συστηματικά με την τέχνη της φωτογραφίας την τελευταία δεκαετία, σπούδασε στο ΙΕΚ ESP, ενώ έχει παρακολουθήσει εργαστήρια και σεμινάρια στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις και φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό και φωτογραφικές εργασίες της έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Οι «Yφές» είναι το δεύτερο της βιβλίο. Το 2019 κυκλοφόρησε το «Blue drops of ink»( εκδόσεις Άθωνος art space) το οποίο περιέχει δικές της φωτογραφίες και ποίηση του Σωτήρη Γάκου. Το 2021, μαζί με την Αλέκα Τσιρώνη και την Λάρα Βρεττού επιμελήθηκε το φωτογραφικό βιβλίο “white noise” (εκδόσεις ΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού) καθώς και την ομότιτλη έκθεση.

Επικοινωνία: meni.seiridou@gmail.com

www.facebook.com/meni.seiridou

 

Για την εκδήλωση και το λεύκωμα:

Φωτογραφίες: Μένη Σεϊρίδου

Επιμέλεια έκδοσης: Θανάσης Κριτσωτάκης

Επιμέλεια κειμένων: Καλλιόπη Πασιά

Για το λεύκωμα θα μιλήσουν οι:

Θανάσης Κριτσωτάκης – Φωτογράφος, Επιμελητής φωτογραφικών εκδόσεων, Αθανασία Παπαδοπούλου – Φωτογράφος,

Πηνελόπη Χριστοπούλου – Συγγραφέας,  Δασκάλα δημιουργικής γραφής.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Μαρία Λαμπριανίδου – Φωτογράφος, Ερασιτέχνης Ηθοποιός.

 

Για πληροφορίες:

Alte Fablon, τηλ. Επικοινωνίας 2314014430

ΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού, τηλ. Επικοινωνίας 6937007810