Παρουσίαση του φωτογράφου Χάρη Κακαρούχα

Παρουσίαση του φωτογράφου Χάρη Κακαρούχα

Η Φωτογραφική Λέσχη Θηβών και ο Γιώργος Συρσίρης παρουσιάζουν τον φωτογράφο Χάρη Κακαρούχα.


Info: 

Φωτογραφική Λέσχη Θηβών 

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 στις 7 μ.μ. – 9 μ.μ.

photopolis – Χάρης Κακαρουχας

Βιογραφικό Χ. Κακαρούχα

Ο Χάρης Κακαρούχας γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα. Σπούδασε Χαρτογραφία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και Θεωρία του Χρώματος και οπτική αντίληψη στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Επίσης, έχει διδακτορικό στη Φωτογραφία από το πανεπιστήμιο του Ντέρμπι (τίτλος διατριβής: Προσωπογραφία- Χαρτογράφηση του εαυτού). Μελέτησε πολλές διαφορετικές μορφές θεραπείας μέσω της τέχνης στο Φωνητικό Ινστιτούτο της Ελβετίας, στο Ινστιτούτο Ερευνών της Πούνα στην Ινδία, όπως επίσης άλλες πρακτικές σύγχρονης φυσικής ψυχοθεραπείας (Ινστιτούτο Ελευθερίας-Άμστερνταμ, Ολλανδία).
Το φωτογραφικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1997 οι Εκδόσεις Φωτοχώρος δημοσίευσαν το φωτογραφικό του βιβλίο με τίτλο στις «On the timelines» και το 2003 οι Εκδόσεις Άπειρον εξέδωσαν το βιβλίο του με τίτλο «Suspended Time: A Cuban portrait». Το ίδιο βιβλίο εκδόθηκε επίσης από τις εκδόσεις Dewi Lewisτου Ηνωμένου Βασιλείου, τους Peliti Associati στην Ιταλία, τους Εdition Braus στη Γερμανία, τους Actes Sud στη Γαλλία και τους Lunwerg Editiones στην Ισπανία. «Ο αιωρούμενος χρόνος» κέρδισε το βραβείο «Μήλος» το 2004 για το καλλιτεχνικό βιβλίο της χρονιάς στην Ελλάδα. Ο Χάρης Κακαρούχας κέρδισε το βραβείο ευρωπαίων εκδοτών στη φωτογραφία το 2003 και το βραβείο Φωτογραφικού Πορτραίτου Schweppes επίσης το 2003 ως ανερχόμενος. Το 2013 υπηρέτησε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Eco-Art Festival στην Αθήνα, το οποίο διοργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Μέρος της δουλειάς του ανήκει σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Προς το παρόν διδάσκει σε φωτογραφικά εργαστήρια υπό το θεματικό τίτλο: «Αφυπνίζοντας το βλέμμα»
Κύριες Συλλογικές Εκθέσεις: -TranshFormation Exhibition, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα, 2013, Prix Pictet, Μουσείο Φωτογραφίας, Θεσσαλονίκη, 2010, Photographic Center (Φωτογραφικό Κέντρο), Σκόπελος, 2006, -National Portrait Gallery, Λονδίνο, 2003, Perugia (Περούτζια), 2002, La casa Elizalde, Μπαρτσελόνα, 2000, Fototecade Cuba (Φωτοθήκη της Κούβας), Αβάνα, 1998, House of Cyprus(Το σπίτι της Κύπρου), Αθήνα, 1998, Spilibergo, Βενετία, 1997, Cultural Center(Πολιτιστικό Κέντρο), Αθήνα, 1992, 1994, 1996, Κύριες Ατομικές Εκθέσεις:-IPC Gallery, Σεράγεβο, 2009 Επίσημη Ελληνική Συμμετοχή (Ελληνικό ΥπουργείοΠολιτισμού) στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβο. GalleriaMesta, Μπρατισλάβα, 2007, Βenaki Museum(Μουσείο Μπενάκη), Αθήνα, 2006, Museumof Photography (Mουσείο Φωτογραφίας), Θεσσαλονίκη, 2003, Peloponisos Railway Station (Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοπόννησος), Αθήνα, 1997, ProtohorosGallery (Πρωτοχώρος Γκαλερί), Αθήνα, 1994, 2000