Παρουσίαση του φωτογράφου Γιάννη Γκόγκου από τη Luminous Eye

Παρουσίαση του φωτογράφου Γιάννη Γκόγκου από τη Luminous Eye

H Luminous Eye συνεχίζει τον κύκλο διαδικτυακών συναντήσεων, παρουσιάζοντας το έργο σύγχρονων φωτογράφων.

Στην διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ο φωτογράφος αναλύει το έργο του και συγχρόνως γίνεται ένας διάλογος με τους συμμετέχοντες στην παρουσίαση και το κοινό, στοχεύοντας στην ανάδειξη της δομής και της φιλοσοφίας του έργου του.

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, στις 8:00 μ.μ., η Luminous Eye φιλοξενεί σε μία διαδικτυακή συζήτηση – παρουσίαση τον Γιάννη Γκόγκο.

Τη συνάντηση μπορεί να παρακολουθήσει online οποιοσδήποτε, μέσα από την σελίδα της Luminous Eye στο Facebook.

Facebook Event: facebook.com/events/119666143307350/


Ο Γιάννης Γκόγκος είναι λάτρης του φωτογραφικού μέσου. Ο ίδιος επικαλείται τον όρο του “αφοσιωμένου ερασιτέχνη”, μία έκφραση που χρησιμοποιούσε πολύ συχνά και ο Ralf Eugene Meatyard. Αυτή η ιδιότητα, του δίνει την ευκαιρία να ρισκάρει καλλιτεχνικά, γεγονός που του επιτρέπει να επαναπροσδιορίζει διαρκώς τη σχέση του με τη φωτογραφία, αλλά και την τέχνη γενικότερα.
Η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία ξεκινάει το 2008. Για αρκετά χρόνια η θεματολογία του επηρεάζεται από την άγρια και μυστηριακή ομορφιά της οροσειράς της Ροδόπης. Η γέννηση της κόρης του το 2014 ενεργοποιεί μια προσπάθεια συνειδητής σύνδεσης του φωτογραφικού μέσου με τον εσωτερικό του κόσμο. Έκτοτε η φωτογραφική του αναζήτηση επεκτείνεται θεματολογικά.
Αντλεί έμπνευση από πολλούς φωτογράφους, ζωγράφους και μουσικούς, αφήνοντας ανοιχτές τις αισθήσεις του στις καθημερινές εντυπώσεις.

Luminous Eye: Χώρος για τις τέχνες με άξονα την φωτογραφία | ένα συλλογικό project των Β. Γεροντάκου, Χ. Κακαρούχα, Ε. Καραγιαννίδη, Κ. Καρανίκα, Π. Παυλίδη.

Μητσαίων 2A 11742 Αθήνα