Δόνηση | Έκθεση φωτογραφίας της Ελένης Παρίδη στη Luminous Eye

Δόνηση | Έκθεση φωτογραφίας της Ελένης Παρίδη στη Luminous Eye

Η Luminous Eye φιλοξενεί την Έκθεση φωτογραφίας της Ελένης Παρίδη, με τίτλο “Δόνηση”.

Μία διαδραστική εμπειρία ανάμεσα σε φωτογραφίες, μουσικές αλληλουχίες και το προσωπικό βλέμμα του κάθε θεατή.

Η φωτογραφία, όπως είπε για την τέχνη ο Ιάπωνας δραματικός Chikamatsu Monzaemon, βρίσκεται στο λεπτό όριο μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού, του αληθινού και του εικονικού. Έτσι μας βοηθά να «βλέπουμε» ό,τι αφήνουμε να κρύβεται από εμάς.

Με αφορμή την έννοια του περιορισμού η δημιουργός επιχειρεί έναν επαναπροσδιορισμό της σχέσης με τον χώρο και τον χρόνο, εστιάζοντας στις απεριόριστες διαστάσεις που αποκτά το βλέμμα, όταν στρέφεται εσωτερικά. Το αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας μεταβιβάζεται σε ένα σύνολο από 42 φωτογραφίες, που αποτυπώνουν όψεις από τις επιφάνειες και τους εσωτερικούς κόσμους Χαλαζιακών πετρωμάτων.

Οι Φωτογραφίες της σειράς “Δόνηση” στον κάθε θεατή «αφηγούνται» και κάτι διαφορετικό, προσκαλώντας ενεργά τη συμμετοχή του. Μια νέα πληροφορία καθώς και μία αίσθηση ελευθερίας μεταδίδεται διαδραστικά, όσο ο θεατής προβάλλει στην εκδηλωμένη εικόνα κάτι από το προσωπικό του εσωτερικό τοπίο, ανακαλύπτοντάς το.

Η εμπειρία της “Δόνησης” ολοκληρώνεται με μια σειρά από μουσικές αλληλουχίες που προτείνει η Ελένη Παρίδη, προκειμένου να συνοδεύσουν τις φωτογραφίες της έκθεσης. Έργα της Κωνσταντίας Γουρζή, το τσέλο της Anja Lechner και η αισθητική της ECM Records δίνουν μια ακόμα διάσταση στην αντίληψη. Η συναισθησία που δημιουργείται εμπλουτίζει την πρόσβαση του θεατή – ακροατή στους μυστηριακούς τόπους, που οι φωτογραφίες υπερβατικά απεικονίζουν.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στις 08:00 μμ, ο Χάρης Λαμπράκης ενεργοποιεί τη “Δόνηση” με το νέυ του και την πολύτιμη μουσική παρουσία του.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στις 08:00 μμ, η μαγευτική Anja Lechner αυτοσχεδιάζει με το τσέλο της. Αφήνει, λυρικό απόηχο, το μοναδικό, μουσικό της αποτύπωμα και την δική της “Δόνηση” στην ατμόσφαιρα της Έκθεσης.

Την έκθεση επιμελήθηκε η Εύη Καραγιαννίδη.

Εγκαίνια:
Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ – Κονσέρτο: Χάρη Λαμπράκη, νέυ.
Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ – Κονσέρτο: Anja Lechner, τσέλο.

Διάρκεια της έκθεσης: 8 – 31 Οκτωβρίου 2021
Μέρες και ώρες προσέλευσης: Τετάρτη 02:00 μμ – 06:00 μμ και Πέμπτη έως και Κυριακή 05:00 μμ – 09:00 μμ

Αρωγός: Τεχνότροπον ARTWAY Cultural Productions

Χορηγός Επικοινωνίας: BETON 7 Art Radio

Η είσοδος παραμένει δωρεάν για όλους τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των μελών. Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να φορούν μάσκα και δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 9 άτομα σε κάθε επίσκεψη. Θα τηρηθούν όλοι οι κανονες προστασίας κατά του Covid-19.


Luminous Eye: Χώρος για τις τέχνες με άξονα την φωτογραφία | ένα συλλογικό project των Β. Γεροντάκου, Χ. Κακαρούχα, Ε. Καραγιαννίδη, Κ. Καρανίκα, Π. Παυλίδη.
Μητσαίων 2A, 11742, Αθήνα
Τ. +30 211 116 1206
info@luminouseye.net