Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Κωστή Αντωνιάδη

Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Κωστή Αντωνιάδη

“Φωτογραφίες και ιστορίες 1980-2018”

Ο φωτογράφος και ομότιμος καθηγητής των ΤΕΙ Αθηνών (Τμήμα Φωτογραφίας) Κωστής Αντωνιάδης καλεσμένος του φωτογραφικού εργαστηρίου του Δήμου Χαλανδρίου “Ο λόγος στην εικόνα” θα μιλήσει με τον Μπάμπη Κουγεμήτρο για την πορεία του μέσα από τη φωτογραφική τέχνη.

Ο Κωστής Αντωνιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ και φωτογραφία στο Institut Français de la Photographie στο Παρίσι. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών (1979). Από το 1985 έως το 2018 είχε θέση καθηγητή στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών στo ΤΕΙ Αθήνας. Διετέλεσε διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης από το 2003 έως το 2005. Θεωρητικά και κριτικά κείμενά του για τη φωτογραφία δημοσιεύονται από το 1979 σε εικαστικά και φωτογραφικά περιοδικά.

Έχει οργανώσει και επιμεληθεί πολυάριθμες εκθέσεις φωτογραφίας ελλήνων και ξένων φωτογράφων για λογαριασμό του Φωτογραφικού Κέντρου, του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα. Έχει επίσης πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και εθνικές συλλογές.


Info:

Χώρος παρουσίασης: Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Φιλικής Εταιρίας & Τομπάζη, Χαλάνδρι

Χρόνος παρουσίασης: Τρίτη 18.12.2018