Η Βίλμα Ροδίου επιλέγει …

Η Βίλμα Ροδίου επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Βίλμα Ροδίου ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Η σειρά αυτών των φωτογραφιών είναι ένα κομμάτι από ένα project αυτοπορτραίτων που προέκυψε από μια ανάγκη έκφρασης και εμβάθυνσης σε όλα  εκείνα τα συναισθήματα που αποκαλούνται σκοτεινά ή βαριά, ή “αρνητικά” παράλληλα είναι και μια προσπάθεια απόδοσης αισθημάτων και συναισθημάτων εμπνευσμένα από τους στίχους της Α. Pizarnik.

Βίλμα Ροδίου

“The night is shaped like a wolf’s scream”

(A. Pizarnik)

(“Η νύχτα μοιάζει με κραυγή λύκου” – σε ελεύθερη απόδοση)


Βίλμα Ροδίου

“To fall like a wounded animal in a place that was meant to be for revelations”

(A. Pizarnik)

  (“Να πέσεις σαν πληγωμένο ζώο σε ένα μέρος που προοριζόταν για αποκαλύψεις” – σε ελεύθερη απόδοση)


Βίλμα Ροδίου

“Like when a flower blooms and reveals the heart that isn’t there”

(A. Pizarnik)

 (” Όπως όταν ένα λουλούδι ανθίζει και αποκαλύπτει την καρδιά που δεν είναι εκεί” – σε ελεύθερη απόδοση)


Βίλμα Ροδίου

“My endless falling into my endless falling where nobody waited for me –because when I saw who was waiting for me I saw no one but myself.”

(A. Pizarnik)

(“Η ατελείωτη πτώση μου μέσα στην ατελείωτη πτώση μου εκεί που δεν με περίμενε κανείς – γιατί όταν είδα ποιος με περίμενε δεν είδα κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μου” – σε ελεύθερη απόδοση)


Η Βίλμα Ροδίου επιλέγει … Michael Ackerman

Michael Ackerman

Επιλέγω μια από τις φωτογραφίες του Michael Ackerman γιατί καταφέρνει και δημιουργεί βαθιά συγκινησιακές εικόνες από σκοτάδια εντελώς προσωπικά του, που μπορεί αρχικά να δημιουργούν μια αίσθηση απώθησης στο θεατή λόγω των εκφράσεων αγωνίας και σύγχυσης που εκπέμπουν οι άνθρωποι που φωτογραφίζει, στη συνέχεια όμως η θέαση αυτών των εικόνων καταφέρνουν να διαπερνούν και να αγγίξουν χορδές που σε κάνουν να αισθάνεσαι (εμένα τουλάχιστον) έναν κόσμο σκοταδιού ήρεμο και σχεδόν ελκυστικό.

Info (σε πρώτο πρόσωπο):

Ασχολούμαι με την φωτογραφία από το 2016. Ξεκίνησα ένα τρίχρονο κύκλο μαθημάτων με τον Παύλο Παυλίδη, στη συνέχεια υπήρχε μια προσωπική αναζήτηση σε ύφος και στυλ δασκάλου φωτογραφίας που θα μπορούσε να ταιριάζει όσο πιο πολύ γινότανε στην ψυχοσύνθεση μου και για αυτό παρακολούθησα μαθήματα με Θοδωρή Βερονίκη, Δώρα Λαβαζού, ολιγοήμερο σεμινάριο με Πάνο Κασίμη ολιγοήμερο σεμινάριο με Βασίλη Γεροντάκο αλλά και σειρά μαθήματων μεγαλύτερης διάρκειας με τον Βασίλη Γεροντάκο.
Έχω συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις όπως στο Κέντρο Απόκεντρο με επιμελητή τον Παύλο Παυλίδη, στο Μελίνα Μερκούρη με επιμελήτρια την Δώρα Λαβαζού, στο Πόρτο Χέλι και Αίγινα με επιμελητή τον Βασίλη Γεροντάκο, στο Metapolis με επιμελητή τον Θοδωρή Βερονίκη. Φωτογραφίες μου συμμετείχαν και παρουσιάστηκαν  και στο Φεστιβάλ παρουσίασης του Project “Circe:The black cut” της συνθέτριας, πιανίστριας και ερευνήτριας Άννας Στερεοπούλου.