Ο  Σοφοκλής Καλυκάκης επιλέγει …

Ο Σοφοκλής Καλυκάκης επιλέγει …

Για το photologio, o φωτογράφος Σοφοκλής Καλυκάκης ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Σοφοκλής Καλυκάκης

Επανάσταση σήμερα είναι η διατήρηση της τρυφερότητας…

(Χρόνης Μίσσιος) 


Σοφοκλής Καλυκάκης

… Αλλιώς δες τα. Αν αφαιρέσεις τις λέξεις και τα συνθήματα, όλα τα άλλα είναι απελπιστικά όμοια…


Σοφοκλής Καλυκάκης

Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε διαφορετικά, παρά μόνο μέσα από την αγάπη, την τρυφερότητα του χαδιού, το ερωτικό μας βλέμμα. Από την επαφή μας με την γη, με τη φύση, θα ξαναγεννηθεί ο καινούριος λόγος της ατομικής ευθύνης και μνήμης.


Σοφοκλής Καλυκάκης

Εκείνο που μπορώ να υποστηρίξω το υποστηρίζω: ότι ο μόνος δρόμος, ο οποίος δεν μας οδηγεί σε κανένα λάκκο, σε καμιά λακκούβα, σε κανένα κακό συναπάντημα, είναι ο δρόμος της αγάπης, είναι ο δρόμος της τρυφερότητας, είναι ο δρόμος της κατανόησης, είναι ο δρόμος της υπεράσπισης της διαφορετικότητας του άλλου! Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Αν τον ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο δεν κινδυνεύουμε. Ούτε εμείς ούτε οι συνάνθρωποί μας.


Ο Σοφοκλής  Καλυκάκης επιλέγει … Mark Ruwedel

Mark Ruwedel

Ο Ruwedel έχει γράψει: «Ενδιαφέρομαι να αποκαλύψω τις αφηγήσεις που περιέχονται στο τοπίο, ειδικά εκείνα τα μέρη όπου η γη αποκαλύπτεται ως παράγοντας αλλαγής και πεδίο ανθρώπινων προσπαθειών».


Info:

Γεννήθηκε το 1983 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης και εργάζεται σε βιομηχανία Τσιμέντου τα τελευταία 11 χρόνια. Η καταγωγή του από τη Σητεία της Κρήτης, “τη χώρα του Ερωτόκριτου”, του έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα για να ξεκινήσει η επαφή του με τη φωτογραφία το 2018, παρακολουθώντας μαθήματα στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ) Κρήτης. Έκτοτε συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις αυτής με τίτλους “Ερωτόκριτος 2019” και “Χειμώνας στην Κρήτη 2020”, που παρουσιάστηκαν στην πλατεία Λάκκου στο Ηράκλειο. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε θεματικά τεύχη του περιοδικού Φωτογράφος, όπως “Αρχιτεκτονική Φωτογραφία”, “Νεκρή Φύση”, “Μινιμαλισμός και Αφαίρεση”. Είναι μέλος της Global Photography Union (GPU) και μέρος της δουλειάς του έχει επιλεγεί να εκτεθεί το 2021 στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός Photobook της GPU.