Παρουσίαση φωτογραφικών λευκωμάτων του Παναγιώτη Μαΐδη

Παρουσίαση φωτογραφικών λευκωμάτων του Παναγιώτη Μαΐδη

Παρουσίαση φωτογραφικών λευκωμάτων του Παναγιώτη Μαΐδη
Εκδόσεις FULK*.
Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε τη ζωή στην σύγχρονη Αθήνα, σίγουρα θα χρειαστούμε ένα νέο οδηγό: τα τρία φωτογραφικά βιβλία του Παναγιώτη Μαΐδη.
Ξεκινώντας με το Half Athenian συνειδητοποιούμε ότι η πόλη μας δεν είναι μόνο αυτή που βλέπουμε, αλλά υπάρχουν πτυχές της η οποίες είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό. Μια Αθήνα η οποία γιορτάζει την διαφορετικότητά της, αγανακτεί και αντιδρά βία, χορεύει, ερωτεύεται και πραγματικά ξεπερνάει την ελληνική της ταυτότητα.
Πια ο μετανάστης είναι καθημερινό στοιχείο στις εικόνες της πρωτεύουσας, αναπόσπαστο κομμάτι της γρήγορης και έντονης ζωής της. Τα νιάτα της έχουν βρει νέους κώδικες επικοινωνίας τους οποίους σίγουρα ο Παναγιώτης δεν τους αγνοεί φωτογραφικά.
Είναι ξεκάθαρο και ότι ο ίδιος δημιουργεί εντάσεις, ασπρόμαυρα καρέ, χωρίς οίκτο στο bipolar, ξεκάθαρα η πιο προσωπική του δουλειά.
Δεν σε αφήνει να ησυχάσεις, αντιδρά παρορμητικά αδιαφορώντας για το τι θα προκαλέσει στο κοινό του.
Κάτι βέβαια που αντιστρέφεται στο Rico and Mandy. Εδώ βλέπουμε να αντιμετωπίζει έναν παλαιστή με ευαισθησία, διορατικότητα και σύνεση μπροστά στο βίαιο σπορ που εξασκεί. Από την πίσω μεριά η Mandy ποζάρει στο φακό του σαν γλυπτό, εύθραυστο μα δυνατό αδιαφορώντας για φώτα και φλας.
Εν κατακλείδι σίγουρα εντάσσουμε αυτόν τον φωτογράφο στο νέο αίμα δυνατών καλλιτεχνών της χώρας μας και περιμένουμε τα νέα του πρότζεκτ με ενθουσιασμό.
Ομιλητές:
Ιωάννης Τζανετέας
Μελπομένη Μαραγκίδου
Παναγιώτης Μαΐδης

Info:

Ημέρα παρουσίασης: Παρασκευή 10/12/2021
Ώρα: 19.00
Χώρος παρουσίασης: Red n’ Noir, Δροσοπούλου 52, Αθήνα