Η Νατάσα Κουρή επιλέγει …

Η Νατάσα Κουρή επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Νατάσα Κουρή ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Νατάσα Κουρή

Στη μοναξιά της εποχής, που διανύουμε, τα μάτια μοιάζουν απελπιστικά μόνα σε μια θάλασσα αβίαστων σκέψεων, μέσα στον χρόνο και τις σκιές ….

“Το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μας δεν είναι τι βλέπουμε, αλλά τι νιώθουμε . Είμαστε ότι νιώθουμε. Δεν είμαστε ότι βλέπουμε. Δεν είμαστε τα μάτια μας, αλλά το μυαλό μας. Οι άνθρωποι πιστεύουν τα μάτια τους και είναι τελείως λάθος.”

(Duane Michals)


Νατάσα Κουρή

“Η φύση αυτής της ομορφιάς είναι αυτή των σκιών και του ομιχλώδους, ο όρος γέννησης και ύπαρξής της είναι το σκοτάδι και η ασάφεια, μια ομορφιά που είναι τέτοια γιατί είναι κρυμμένη και αμυδρή,  μισοιδωμένη σαν μέσα σε όνειρο …”

(Tanizaki J.“Το εγκώμιο της σκιάς” ) 


Νατάσα Κουρή

Αυτό που με γοητεύει στην φωτογραφία είναι ότι παρασύρει το θεατή πέρα από τα όρια του κόσμου που γνωρίζουμε, τον κόσμο που γνωρίζουμε με το συνειδητό μυαλό μας.

“Η τέχνη ερμηνεύει το ανέκφραστο και συνεπώς είναι ανοησία να προσπαθούμε να μεταφέρουμε εκ νέου το νόημα της με τη βοήθεια των λέξεων.”

(Γκαίτε)


Νατάσα Κουρή

Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά, για το πόσο μεγάλη σημασία έχει να συνεχίσει κανείς να ονειρεύεται. Είναι κάτι πολύ φυσικό στην παιδική ηλικία. Μεγαλώνοντας ωστόσο, πολλοί χάνουν αυτή την ικανότητα. Για την ακρίβεια δεν τη χάνουν. Απλά την κλειδώνουν σε κάποιο βαθύ μέρος του μυαλού τους. Μπορεί ίσως να πιστεύουν ότι η ενήλικη ζωή ταιριάζει περισσότερο με την πεζή πραγματικότητα.

“ Τίποτα δεν είναι πιο ειλικρινές , από ένα όνειρο ”

 (F. Fellini)


Η Νατάσα Κουρή επιλέγει  … Andrei Tarkovsky

Andrei Tarkovsky – από την ταινία Nostalghia

“Η φαντασία, η σκέψη μπορούν να είναι από μόνες τους αξιοθαύμαστες μηχανές, αλλά μπορεί να μένουν αδρανείς. Όταν υποφέρεις μπαίνουν μπροστά … Εκεί ενεργοποιείται η ανάμνηση.”

(Marcel Proust)


Info (σε πρώτο πρόσωπο):
Γεννήθηκα στην Κόρινθο και ζω στην Aκράτα Αχαΐας. Ασχολούμαι τα τελευταία τρία χρόνια με τη φωτογραφία, παρακολουθώντας μαθήματα φωτογραφίας και επεξεργασίας (photoshop) για έναν χρόνο στο ifocus,  και για δυο χρόνια, μαθήματα φωτογραφίας και κινηματογράφου, στις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ με τον Τόλη Χατζηιγναντίου.
Έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και διαγωνισμούς με τους gr events , που είμαι μέλος , με το ifocus και φυσικά με τις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.
Η σχέση μου με τη φωτογραφία ήταν  καρμική , όταν τυχαία έπεσα μπροστά σε
μια έκθεση φωτογραφίας και αμέσως κατάλαβα ότι είναι αυτό που θέλω να κάνω στην υπόλοιπη ζωή μου .
Το μόνο που ξέρω είναι ότι μου αρέσει να φωτογραφίζω , είναι θεραπευτικό για μένα , γιατί έτσι εκφράζω  τη δημιουργική και μελαγχολική άποψη , που με απελευθερώνει .
Τραβάω μια φωτογραφία γιατί αγαπάω αυτό που με κάνει να νοιώθω και εξαιτίας της ανάγκης μου να το αιχμαλωτίσω. Όταν τη βλέπω στον υπολογιστή μου , πιάνω τον εαυτό μου να ανακαλύπτει καινούρια πράγματα.
Η φωτογραφία είναι για μένα αποτύπωση ψυχής,  που αιχμαλωτίζει συναισθήματα , ή καλύτερα είναι συναίσθημα που εκφράζεται μέσα από το φως και το σκοτάδι .
Κατά την άποψή μου , μια φωτογραφία περιέχει στιγμές στο χρόνο και πολλή αναζήτηση …..
website:  www.natassakouri.com
instagram: https://www.instagram.com/natkouri/