Ο Κώστας Γαλάνης επιλέγει …

Ο Κώστας Γαλάνης επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Κώστας Γαλάνης ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Κώστας Γαλάνης -“Αθήνα 2021”

Μου αρέσει πολύ να περπατάω στην Αθήνα. Προσπαθώ με την μηχανή να παγιδεύσω κάτι από την ατμόσφαιρά της.


Κώστας Γαλάνης – Ηλεκτρικός “Αθήνα 2020”

Η πανδημία έφερε μεγάλη αναστάτωση στην ζωή μας. Ο εγκλεισμός, η μάσκα, τα sms με την αιτιολογία  6. Η φωτογραφία δρόμου δυσκόλεψε πολύ. Δεν μου ήταν ευχάριστο να φωτογραφίζω μάσκες.


Κώστας Γαλάνης – Victoria “Αθήνα 2019”

Από την αρχή που ασχολήθηκα με την φωτογραφία με τράβηξε η φωτογραφία δρόμου. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να περιέχει μια ιστορία.


Κώστας Γαλάνης –  “Καστοριά 2007”

Ξανάπιασα στα χέρια μου μηχανή μετά από πολλά χρόνια. Πήρα μια compact και φωτογράφισα το καλοκαίρι του 2007 τους συγχωριανούς μου στην Καστοριά.


Ο Κώστας Γαλάνης επιλεγει … Bruce Davidson

Bruce Davidson – Harlem 1966

“Most of my pictures are compassionate, gentle and personal. They tend to let the viewer see for himself. They tend not to preach. And they tend not to pose as art”.

(Bruce Davidson)


Info (σε πρώτο πρόσωπο):

 Με την φωτογραφία είμαι σε επαφή από τα παιδικά μου χρόνια. Ο πατέρας μου ήταν ερασιτέχνης φωτογράφος και έχω περάσει ατελείωτες ώρες μαζί του στον σκοτεινό θάλαμο τυπώνοντας κυρίως αναμνηστικές οικογενειακές στιγμές. Ο επόμενος σταθμός με βρίσκει το 2007 με μια compact στο χέρι να φωτογραφίζω τους ανθρώπους και τις δραστηριότητες στο χωριό της μητέρας μου στην Καστοριά. Η σοβαρή, όμως, ενασχόληση με την φωτογραφία αρχίζει αργότερα, μετά το 2017. Την οφείλω στον ιδιοκτήτη του μικρού κινηματογραφικού χώρου  “Cinemarian”, τον Γιώργο Φόρτη, ο οποίος με παρότρυνε να παρακολουθήσω τα σεμινάρια του Ανδρέα Κατσικούδη. Από τότε είμαι συνεχώς με μια μηχανή, πάντα compact, στο χέρι.

Έχω συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Αθήνα, τα φωτογραφικά ενδιαφέροντά μου είναι (δυστυχώς αγγλικοί όροι) humanistic, documentary, street photography και επιπλέον cityscapes και urban.

Είμαι μέλος σε φωτογραφικές ομάδες

  • PHOTOPIA
  • Φωτογραφική Ομάδα Αμπάριζα

Instagram : kws_gal