Ο Ιωάννης Καής επιλέγει …

Ο Ιωάννης Καής επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Ιωάννης Καής ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Ιωάννης Καής

“Πολλοί νομίζουν ότι είναι πολύ εύκολο να γράψεις για παιδιά, και γράφουν πολλοί, αλλά είναι δύσκολο όταν προσπαθείς εσύ σαν μεγάλος να πεις πράγματα που θα έλεγε ένα παιδί.”

(Άλκη Ζέη)


Ιωάννης Καής

Καραγκούνικο σεργιάνι.

Η ανάγκη να επιστρέφω στη βιωματική αλήθεια της συναισθηματικής πληρότητας.


Ιωάννης Καής

Άβατο

Σε ανελέητη επανάληψη, αθόρυβη, αμέριμνη, δοξαστική.


Ιωάννης Καής

“Το τοπίο ως φωτογραφία όντως γίνεται εξ’ολοκλήρου ένα σύνθετο σύμπαν, που είναι στην πραγματικότητα προϊόν του νου, όχι μόνο του δικού μου αλλά όλων μας.”

 (Bruno Chalifour


Ο Ιωάννης Καής επιλέγει Τάκη Τλούπα … 

Τάκης Τλούπας

“Η φωτογραφία αυτοπροσδιορίζεται. Η ίδια η φωτογραφία ορίζει την τέχνη της. […] με γοητεύουν οι ομίχλες όπως και οι αντικατοπτρισμοί, τα καθρεφτίσματα και οι αντανακλάσεις. Με συναρπάζουν τα παιχνίδια με το φως. Σίγουρα η φωτογραφία είναι φως, αλλά και άλλα πολλά.” 

(Τάκης Τλούπας)


Info (σε πρώτο πρόσωπο):
Στο Θεσσαλικό κάμπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, περιστοιχισμένος από απέραντες εκτάσεις φυσικού τοπίου και ανοιχτού ορίζοντα, διδάχθηκε το βλέμμα μου να ταξιδεύει και ο πλάνητας νους μου να ονειρεύεται.
Σπούδασα πολιτική επιστήμη και κοινωνική ανθρωπολογία, όπου εκεί  οφείλω το έναυσμα της φωτογραφικής μου εξωστρέφειας.
Με τη φωτογραφία ταξιδεύω, επικοινωνώ, εκφράζω συναισθήματα, διαθέσεις, σκέψεις, εξερευνώ την εσωτερικότητα μου, αυτοανακαλύπτομαι.