Ο Ανδρέας Καλαβρουζιώτης επιλέγει …

Ο Ανδρέας Καλαβρουζιώτης επιλέγει …

Ο φωτογράφος Ανδρέας Καλαβρουζιώτης μας χαρίζει 4 + 1 φωτογραφίες και εμείς ακολουθούμε τις σκέψεις του.
Για το photologio, ο Ανδρέας Καλαβρουζιώτης ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο αγαπημένες του φωτογραφίες, μας τις παρουσιάζει μαζί με ιδιαίτερα μύχιες σκέψεις και αναμνήσεις και μας τις χαρίζει.


 

Ανδρέας Καλαβρουζιώτης

«Η πράξη της φωτογραφίας είναι ένα αστραπιαίο πάρε – δώσε. H μηχανή απλώς και μόνο διευκολύνει το «πάρε», ο φωτογράφος πρέπει να κάνει το δώσε για να μεταμορφώσει, να υπερβεί την συμβατική πραγματικότητα».  (Ernst Haas)


Ανδρέας Καλαβρουζιώτης

«Η γραμμή όρασής μας στοχεύει στην πραγματικότητα, αλλά το καδράρισμά μας μπορεί να την σχηματίσει σε όνειρο.» (Marc Riboud).


Ανδρέας Καλαβρουζιώτης

«Το να ξέρεις από πριν για το τι ψάχνεις, σημαίνει ότι φωτογραφίζεις σύμφωνα με τις ιδέες που έχεις στο μυαλό σου, κάτι πολύ περιοριστικό και συχνά ψευδές.» (DOROTHEA LANGE).

Στη μέση του πουθενά εμφανίστηκε το συμπαθές ζώο και όχι μόνο αυτό στήθηκε, στολίστηκε σαν να με περίμενε να το τραβήξω και κατόπιν απομακρύνθηκε… (A.K.)


Ανδρέας Καλαβρουζιώτης

«Έχω  την τάση να σκέφτομαι την φωτογράφιση γενικά μιλώντας σαν μια περιπέτεια. Η αγαπημένη μου ασχολία είναι να πηγαίνω εκεί που δεν έχω πάει .» (DIANE ARBUS).

Βέβαια στο συγκεκριμένο μέρος που έχει τραβηχτεί η φωτογραφία πάω αρκετά συχνά και πάντα βρίσκω  να κάνω ένα κλικ. Ίσως γιατί αυτό το μέρος μου ξυπνάει ωραίες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια και κυρίως τις καλοκαιρινές διακοπές… (Α.Κ.)


Ο Ανδρέας Καλαβρουζιώτης επιλέγει Νίκο Οικονομόπουλο …

Νίκος Οικονομόπουλος 1993 – Ελλάδα – Ήπειρος – Παρακάλαμος – Ένας τσιγγάνος μουσικός

Επιλέγω μια φωτογραφία του Νίκου Οικονομόπουλου, που ως φωτογράφος μέχρι τώρα με έχει εμπνεύσει αρκετές φορές,  επηρεάζοντας τις φωτογραφικές μου λήψεις. Τον θεωρώ ως έναν από τους πιο σημαντικούς έλληνες φωτογράφους, μέλος του φωτογραφικού πρακτορείου Magnum και παγκοσμίως αναγνωρισμένος για το φωτογραφικό του έργο.


Info:
Με τα λόγια του ιδίου:
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1969,  ζω στην Αθήνα και εργάζομαι  σε ιδιωτική επιχείρηση. Το πάθος και το μεράκι μου για την φωτογραφία υπήρχε από μικρό παιδί. Μου άρεσε η φωτογραφία και μεγαλώνοντας, η αγάπη μου για αυτή έγινε πιο ιδιαίτερη με βασικό θέμα τις απλές οικογενειακές στιγμές και τις δραστηριότητές  μου.
Βελτίωσα τις γνώσεις μου πάνω στην καλλιτεχνική φωτογραφία παρακολουθώντας μαθήματα στο πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου, με δάσκαλό μου τον Διονύση Κούτση, συμμετέχοντας για  πρώτη φορά στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε  στο τέλος των μαθημάτων. Έχω συμμετάσχει σε αρκετές φωτογραφικές ομαδικές εκθέσεις και σε αρκετούς διαγωνισμούς φωτογραφίας τόσο εντός Ελλάδος όσο και στο εξωτερικό.

Facebook : Andreas Kalavrouziotis
Instagram : @andrekal
Flickr : andrekal