Βασικό Σεμινάριο Φωτογραφίας με τον Ορέστη Σεφέρογλου στο Bateau Lavoir

Βασικό Σεμινάριο Φωτογραφίας με τον Ορέστη Σεφέρογλου στο Bateau Lavoir

Βασικό Σεμινάριο Φωτογραφίας
Εισαγωγή στις γενικές αρχές της σύγχρονης φωτογραφίας
με τον Ορέστη Σεφέρογλου στο Bateau Lavoir

Έναρξη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019
Ώρα: 20:00-22:00
Διάρκεια 12 συναντήσεις


Βασικοί άξονες σεμιναρίου:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσες και όσους δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις και επιθυμούν να ανακαλύψουν το κόσμο της σύγχρονης φωτογραφίας, κάνοντας τα πρώτα τους φωτογραφικά βήματα μέσα από την εναλλαγή διαλέξεων παρουσιάσεων, την πρακτική εξάσκηση και την κριτική ανάλυση των δικών τους εικόνων.

Δομή σεμιναρίου:
Ιστορική τεχνολογική εξέλιξη του φωτογραφικού μέσου από την εφεύρεση του έως το σήμερα.
Εισαγωγή στην ιστορία της φωτογραφίας με σημεία αναφοράς τα έργα σημαντικών φωτογράφων, βασική ανάλυση των τάσεων της κάθε εποχής και της εξέλιξης της φωτογραφίας στον χώρο της τέχνης.
Βασικές τεχνικές λειτουργίες και δυνατότητες φωτογραφικής μηχανής, αρχές λήψης αναλογικής και ψηφιακής φωτογραφίας. Βασικά ζητήματα επιλογής και σύνθεσης φωτογραφικού κάδρου.
Πρακτική εξάσκηση μέσω επιτόπιων ασκήσεων και στη συνέχεια κριτική προσέγγιση και ανάλυση των φωτογραφιών των συμμετεχόντων.
Συνήθως θα δίνεται μια άσκηση ανά δύο μαθήματα.
Στόχος του κύκλου μαθημάτων είναι να γίνει μια γενική προσέγγιση της φωτογραφίας τόσο τεχνικά όσο και μέσω μιας συνολικής θεώρησης του μέσου και της πρακτικής του.


Ο Ορέστης Σεφέρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και κατοικεί, το 1990.
Έχει παρακολουθήσει σειρά Workshops και Masterclassesμε κορυφαίους φωτογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μεταξύ αυτών είναι ο Todd Hido, ο Anders Petersen, ο Chris Morris, ο Davide Monteleone, o Παύλος Φυσάκης, ο Καμιλό Νόλλας και σε συνεργασία με διεθνή ινστιτούτα φωτογραφίας όπως το ICP της Νέας Υόρκης.
Το 2014 συμμετείχε στο διάρκειας 7 μηνών, διεθνές Masterclass του φωτογραφικού πρακτορείου VII Photo στο Μιλάνο.
To 2017 συμμετείχε στο Εργαστήριο Καλλιέργειας και Ανάπτυξης Φωτογραφικού Πρότζεκτ “Dust Breeding” στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) με εισηγητές τον Γιώργο Καραηλία και τον Γιώργο Πρίνο.
Από το 2013 μεγάλο μέρος της φωτογραφικής του δουλειάς έχει επικεντρωθεί στην προσφυγική κρίση και τη ζωή των μεταναστών στην Ελλάδα.
Έχει δουλέψει ως μόνιμος φωτογράφος για την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ.
Επίσης φωτογραφίες και ρεπορτάζ του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ελληνικά και ξένα περιοδικά όπως τα ΒΗΜΑgazino, ΜΕΤΡΟ, Die Welt BLAU Magazin, Die Dame, WOZ.
Συνεργάζεται με το πρακτορείο SOOC και το VICE Greece, όπως επίσης και με τα περιοδικά Κ, Γαστρονόμος και το Aegean Airlines BLUE Magazine.
Παράλληλα δουλεύει σε φωτογραφικά πρότζεκτ σε συνεργασία με ελληνικές και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως οι CARE, SolidarityNow, HumanRights360.
Το φωτογραφικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες εκθέσεις και φεστιβάλ όπως στα Athens Photo Festival, Medphoto Mediterranean Photography Festival, Docfield Barcelona, Menontrenuno Sardinia, Festival Territories en ImagesParis, Kythera Photographic Encounters, TEDxAthens, The Hunt Museum. LSE, King’s College.
Το 2016 προτάθηκε για το ετήσιο World Press Photo Joop Swart Masterclass. Το 2018 συμμετείχε ως ομιλητής στο TEDxPanteionUniversity παρουσιάζοντας την φωτογραφική του δουλειά.


Έναρξη: Δευτέρα 8 Απριλίου 2019
Ωρα: 20:00-22:00
Διάρκεια: 12 συναντήσεις
Κόστος: 210 ευρώ οι 12 συναντήσεις
Υπάρχει δυνατότητα καταβολής των διδάκτρων σε τρείς ισόποσες δόσεις των 70 ευρώ, με εξόφληση της πρώτης δόσης πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Βεβαίωση δίνεται με την πλήρη παρακολούθηση.
Ηλεκτρονική εγγραφή στην ιστοσελίδα μας www.bateaulavoir.gr και στην πρώτη μας συνάντηση απ’ ευθείας!

https://www.facebook.com/events/336459203642744/

Απαραίτητη κράτηση θέσεως στα τηλέφωνα:
6982918925, 6980867917,
21 1111 0074 ή στην ιστοσελίδα μας
www.bateaulavoir.gr
_____________________________________________________

Το Bateau Lavoir είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικών δραστηριοτήτων και τεχνών
Ιλισίων 4, Νέα Κηφισιά