Ο Γιάννης Μαθιουδάκης επιλέγει …

Ο Γιάννης Μαθιουδάκης επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Γιάννης Μαθιουδιάκης ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Γιάννης Μαθιουδάκης – Το τραίνο

Έχει κάτι το ιδιαίτερο η διαδικασία. Νιώθω παιδί χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Γιάννης Μαθιουδάκης – Αυπνία

Ανάμεσα σε ανθρώπους σαν και μένα ή τελείως διαφορετικούς … Ελεύθερος με όλους γύρω μου, κοντά μου!


Γιάννης Μαθιουδάκης – Ο σταυρός

Κρυφοί συμβολισμοί, υποσχέσεις, φανταστικές ιστορίες ή παραμύθια, άνθρωποι, δημιουργούν εικόνες που με συγκινούν, επιδρούν μέσα μου με ένα μοναδικό τρόπο που είναι δύσκολο να τον περιγράψω με λόγια. Φωτογραφίζω.

Γιάννης Μαθιουδάκης – Το ιπτάμενο βαν

Η φωτογραφία είναι η ζωή μου, τα συναισθήματά μου, τα όνειρά μου, οι ελπίδες και οι αγωνίες μου, ο τρόπος που επικοινωνώ με τον εαυτό μου που κινούμαι στο περιβάλλον μου.

Ο Γιάννης Μαθιουδάκης επιλέγει … Robert Frank

Robert Frank – “Το ασανσέρ”

Το βλέμμα του κοριτσιού που χειρίζεται το ασανσέρ, η ομορφιά της, οι σιλουέτες του εύπορου ζευγαριού η γυναίκα με τη λευκή γούνα. Ποια είναι, τα όνειρά του κοριτσιού, πώς είναι χωρίς τη στολή, πώς είναι όταν είναι ευτυχισμένη; Είναι ευτυχισμένη; Ο άντρας που είναι δίπλα της; Τη χαιρέτισε βγαίνοντας;

Η υπέροχη σύνθεση της εικόνας.


Info:

Ο Γιάννης Μαθιουδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στην ηλικία των 18 χρονών μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει στη Σχολή Ικάρων από όπου και αποφοίτησε Ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Παράλληλα με την καριέρα του σαν χειριστής αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σεμινάρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.
Κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων παραμονής του στην Πολεμική Αεροπορία, υπηρέτησε ως αξιωματικός Δημοσίων Σχέσεων με τομέα δραστηριοποίησης του, την προβολή της Πολεμικής Αεροπορίας στο Εξωτερικό, ενώ παράλληλα δούλευε σαν κειμενογράφος σε Διαφημιστική Εταιρία.

Μετά την αποστρατεία του εργάστηκε σαν Δημιουργικός Διευθυντής σε διάφορες διαφημιστικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων η Point Zero/BBDO Group, Adel Saatchi&Saatchi. Λίγα χρόνια αργότερα δημιούργησε το δικό του Δημιουργικό γραφείο Scramble το οποίο παραμένει ενεργό μέχρι και σήμερα.

Τα τελευταία 10 χρόνια αφιέρωσε τον εαυτό του στη φωτογραφία, ασκώντας το πάθος του καθημερινά.

Σαν φωτογράφος έχει ενεργά συμμετάσχει σε διάφορα φωτογραφικά projects, έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και έχει κάνει και δύο ατομικές εκθέσεις. Η πρώτη με τίτλο: «Παραλληλισμοί» το 2010 και η τελευταία το 2018 στο Μουσείο Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού στο χώρο του Λουτρού των Αέρηδων με τίτλο: «Αθήνα η πόλη που ζούμε»

Όσο καιρό θυμάται τον εαυτό του – ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του – η φωτογραφική του μηχανή ήταν πάντα ο καλύτερος του φίλος.

www.yannismathioudakis.gr