Τα σκηνικά του δρόμου | φωτογραφικό σεμινάριο με τη Μάρω Κουρή

Τα σκηνικά του δρόμου | φωτογραφικό σεμινάριο με τη Μάρω Κουρή

  • Πως «βλέπουμε» εικαστικές συνθέσεις με τη ζωή, το φως και την κίνηση, στην αγαπημένη μας Μέκκα των γκράφιτι, την Αθήνα;

Ταρακουνώντας την Φαντασία και καλώντας την έμπνευση να … φωτογραφίσει την παρουσία και την απουσία, με φόντο τα σκηνικά γκράφιτι, τις ταγκιές και την Τέχνη του δρόμου.

  •  Πως τολμάμε και σηκώνουμε την κάμερα όταν η καρδιά κάνει κλικ;

“Έλα να πάμε μια βόλτα στην Αθήνα, χωρίς πυξίδα, στα χαμένα, γέμισε ο κόσμος γεγονότα, μα εγώ σκεφτόμουν πάλι εσένα…», χαράσσω τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου για να εκφράσω τον έρωτά μου εμπλουτίζοντας αυτό το πελώριο, πρωτότυπο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ.

 “Αν θέλετε να μάθετε για μια πόλη, κοιτάξτε τoυς τοίχους της”, δηλώνει ο iNO, ο Έλληνας καλλιτέχνης της street art.

Σε αυτό το Photo Workshop, δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, μέσα από το φωτογραφικό καθρέφτισμά μας μπροστά στα Σκηνικά του Δρόμου.

Παίζοντας με το κάδρο, τη σύνθεση, το φως και την ταχύτητα ζωής και πορτρέτων της πόλης, με φόντο εικαστικό, πολιτικό, κοινωνικό, συναισθηματικό, στη δαιδαλώδη αυτή Τέχνη του δρόμου, στα γκράφιτι, tagging και τις τόσες ποικίλες μορφές της έκφρασης στο δημόσιο χώρο.

 Συνοδοιπόρος μας η Δρ. Ιστορίας της Τέχνης, αρχαιολόγος, εκπαιδευτικός και επιστημονική συνεργάτης σε θέματα τεχνών του @Art, Graffiti in the City, κα ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ.

Μάρω Κουρή


Info:
Νέες ημερομηνίες
  – Παρασκευή 17/3, 7-8 μ.μ στο zoom: Εισαγωγή στο εργαστήριο
 –  Σάββατο 18/3 9-13:30, μοιράσματα και δράσεις 4D Dream Photo Coaching για την ενδυνάμωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα και Φωτογράφιση σε ψαγμένα σημεία της Αθήνας
 – Τετάρτη 22/3/2023, 7-10:30 μ.μ στο zoom: aξιολόγηση, edit και δημιουργία προσωπικού πορτφόλιο  με μοιράσματα.
Tιμή: 70 ευρώ συν Φ.Π.Α
Προσφορά: 55 ευρώ για μαθήτριες/ές, φοιτήτριες/ές, ανέργους, για ομάδες άνω των τριών.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: 6977296831, WhatsApp, Viber
Πρόσφατο άρθρο μας με ιδιαίτερη αναφορά και στα αρχαία γκράφιτι του Παρθενώνα: https://epathlo.gr/periorismos

  • Με μία ομάδα διαφορετικότητας και αποδοχής, ολοκληρώθηκε το πρώτο για το 2023 εργαστήριο στα ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, στις 21 και 25 Γενάρη, το πορτφόλιο του οποίου, παρουσιάζεται εδώ!