Σεμινάριο εισαγωγής στην Ψηφιακή Φωτογραφία στο Μικρό Πολυτεχνείο

Σεμινάριο εισαγωγής στην Ψηφιακή Φωτογραφία στο Μικρό Πολυτεχνείο

Το Σχολείο Φωτογραφίας του Γιάννη Βουλγαράκη στο Μικρό Πολυτεχνείο, περιλαμβάνει Μαθήματα Αρχαρίων, Προχωρημένων, Lomography Workshops, Ταξιδιωτικά Οδοιπορικά και Ομαδικές Εκθέσεις Φωτογραφίας κάθε χρόνο.
Στη Νέα Web Συνθήκη η πλατφόρμα που διεξάγεται το μάθημα επιτρέπει την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών.

Στον νέο κύκλο μαθημάτων, που αρχίζει στις 10 Μαρτίου 2021, θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα θέματα:

Τέχνη & Τεχνική Φωτογραφίας
Συνοπτική ιστορική τεχνολογική εξέλιξη της φωτογραφίας από την απαρχή της μέχρι σήμερα. Τα φωτογραφικά φορμά, οι τύποι των φωτογραφικών μηχανών, τα μέρη της φωτογραφικής μηχανής, ειδικές φωτογραφικές μηχανές, διαφορετικά είδη φωτογραφίας (genres). Φακοί και εστιακές αποστάσεις, ειδικοί φακοί. Βασικές έννοιες στη γλώσσα της φωτογραφίας, όπως διάφραγμα, ταχύτητες και κλείστρο, φωτοευαισθησία και φωτο-μέτρηση. Ο έλεγχος στην καταγραφή της κίνησης και το «βάθος πεδίου». Η σωστή έκθεση (ΕV-exposure values). H καρδιά της ψηφιακής μηχανής, του αισθητήρα και η λειτουργία του. Μορφές αρχείων καταγραφής, κάρτες μνήμης και το αρχείο RAW. Το φως, θεωρία φωτισμού, θερμοκρασία χρώματος. Ιστόγραμμα, σωστή έκθεση και υπερ-έκθεση, white balance. Το Flash και η χρήση του. Αρχές και κανόνες της σύνθεσης του φωτογραφικού κάδρου.

Αισθητική  & Ιστορία Φωτογραφίας
Η διαδρομή της φωτογραφίας από την ανακάλυψή της μέχρι σήμερα μέσα από τα μάτια περισσότερων από 100 επιφανών και διάσημων φωτογράφων, που έθεσαν τις βάσεις της φωτογραφίας. Η σχέση της φωτογραφίας με τα κινήματα της τέχνης.

Photoshop
Βασικές έννοιες και εργαλεία (crop, στάμπα, ραβδί, κτλ). Χρωματικές και τονικές διορθώσεις, καταλήξεις αρχείων και ιδιαιτερότητες, όξυνση, noise reduction, γεωμετρικές διορθώσεις. Raw Convert

Ασκήσεις & Πρακτικές Φωτογραφίας
Δίνονται ασκήσεις με χρονοδιαγράμματα, ανάλογα με την ύλη που θα διδάσκεται. Συνήθως δίνεται μια άσκηση ανά τρία μαθήματα.

Κριτική & Ανάλυση Φωτογραφίας
Οι φωτογραφίες που θα παράγονται, θα σχολιάζονται με σκοπό τη βελτίωσή τους.

Studio Φωτογράφηση (αποκλειστικά για τα Δια ζώσης Τμήματα):
Θα προγραμματιστεί σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες, ως Bonus Workshop σε κάποιο weekend, live τρίωρο μάθημα για Φωτογράφηση με εξοπλισμό studio.

Τμήμα On Line
Εισηγητής: Γιάννης Βουλγαράκης

Πρόγραμμα: Κάθε Τετάρτη, ώρα: 21:00 – 23:00
Εισαγωγικό Μάθημα: 24.02.2021, ώρα 20:30
Έναρξη: 10.03.2021
Διάρκεια: 9 μαθήματα
Αξία Σεμιναρίου: 180€ + ΦΠΑ

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής εδώhttps://www.mikropolytexneio.gr/seminario-fotografias