Μαθήματα Φωτογραφίας Studio ΜΕΛΕΝΙΚΟΥ

Μαθήματα Φωτογραφίας Studio ΜΕΛΕΝΙΚΟΥ

 

 

μαθήματα φωτογραφίας αρχαρίων
Beginners Photography Course
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας όλοι μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες, δεν μπορούν όμως όλοι να είναι φωτογράφοι. Στο studio Μελενίκου με τα μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους, μπορείτε να ξεκινήσετε το μεγάλο ταξίδι στη γνώση.

Η φωτογραφία είναι μια τέχνη που διδάσκεται.

Έχει τεχνικές νόμους και κανόνες.

Ο καλλιτέχνης είναι κάποιος που μπορεί να αλλάζει τους νόμους και να λυγίζει τους κανόνες αλλά αυτό προϋποθέτει να γνωρίζει και τα δύο.

Κάποιος που αγοράζει μια φωτογραφική μηχανή και μαθαίνει τη λειτουργία της, μπορεί να τραβήξει καλές φωτογραφίες στα όρια των δυνατοτήτων της μηχανής του.

Κάποιος που γνωρίζει τις τεχνικές της φωτογραφικής τέχνης μετακινεί αυτά τα όρια απεριόριστα.


μαθήματα φωτογραφίας προχωρημένων
Advanced Photography Course
Το Advanced Photography Course απευθύνεται σε όσους έχουν τις βασικές γνώσεις φωτογραφίας και θέλουν να τις διευρύνουν, στα μαθήματα φωτογραφίας για προχωρημένους μαθαίνετε νέες τεχνικές όπως το low key, το high key και το fill in. Στο πλήρως εξοπλισμένο studio έχουμε την δυνατότητα, με την χρήση studio flash, να διαχειριζόμαστε σωστά το φως, ώστε να δώσουμε την δραματικότητα που θέλουμε εμείς στην εικόνα, σημασία δεν έχει το μέσο αλλα το φώς. Πειραματιζόμαστε με φόρμες πάνω στο γυμνό σώμα, μαθαίνουμε κατεύθυνση μοντέλου, σύνθεση κάδρου, και κινήματα τέχνης.

Με την ανάλυση, θεωρητική αλλά και πρακτική, του ζωνικού συστήματος, μαθαίνουμε να διαβάζουμε την εικόνα και να την αναλύουμε μέσα από τις τονικότητες.


μαθήματα φωτογραφίας για επαγγελματίες
Professionals Photography Course
Το συγκεκριμένο course, μαθήματα φωτογραφίας για επαγγελματίες, έχει διάρκεια 12 μήνες, ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018 και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2019.

Σκοπός του κύκλου είναι η δημιουργία ολοκληρωμένου επαγγελματικού portfolio για να μπορείτε να δείξετε την δουλειά σας οπουδήποτε χρειαστεί (διαφημιστικές, δημιουργικά γραφεία, πρακτορεία, βιοτέχνες κλπ.) και η εξάσκηση γίνεται σε πραγματικές συνθήκες επαγγελματικής φωτογράφισης.

Απευθύνεται σε απόφοιτους σχολών, εργαστηρίων και σε επαγγελματίες που θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους portfolio.

Το μηνιαίο διδακτικό πρόγραμμα αποτελείται από 20 ώρες τον μήνα. Από αυτές οι 12 ώρες είναι θεωρία/πρακτική κοινές για όλο το γκρουπ και 8 ώρες shooting ατομικό για τον κάθε σπουδαστή, σε εξοπλισμένο πλατό ή still life.

Η επιλογή των μοντέλων στην κατηγορία μόδα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες. Μπορείτε να φωτογραφίζετε οποιονδήποτε θέλετε εσείς με την προϋπόθεση ότι κάνει για το project σας ή να χρησιμοποιήσετε επαγγελματίες μοντέλα.


μαθήματα αναλογικής φωτογραφίας αρχαρίων
Beginners Analog Photography Course
Στα μαθήματα αναλογικής φωτογραφίας μαθαίνουμε και εξοικειωνόμαστε με την μέθοδο που προϋποθέτει τη χρήση φιλμ στην κάμερα και έπειτα μια χημική διαδικασία για να εμφανιστεί. Το φιλμ πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και έκτοτε μέσα από μελέτες και πειραματισμούς, έφτασε στη μορφή που γνωρίζουμε. Η αναλογική φωτογραφία πάντοτε στηριζόταν σε μια κάμερα, το φιλμ και στον σκοτεινό θάλαμο όπου και γίνεται η εμφάνιση του. Το φιλμ είναι εξαιρετικά φωτοευαίσθητο και οποιαδήποτε φωτιστική παρέμβαση το επηρεάζει.

Η φωτογραφία, πέρα από την τεχνολογική της διάσταση, αναγνωρίζεται ως ένα από τα ευρύτερα διαδεδομένα μέσα επικοινωνίας του 20ου αιώνα καθώς και ως μία μορφή τέχνης συγγενική με τη ζωγραφική.

Με τον όρο φωτογραφία αναφερόμαστε στην τέχνη και επιστήμη της δημιουργίας οπτικών εικόνων μέσω της αποτύπωσης του φωτός, με χρήση κατάλληλων συσκευών (φωτογραφικές μηχανές). Ετυμολογικά, η λέξη φωτογραφία είναι σύνθετη και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις -φως και -γραφή.

Το εργαστήρι αναλογικής φωτογραφίας χωρίζεται σε δυο έτη, το 1ο έτος απευθύνεται σε αρχάριους και ερασιτέχνες φωτογράφους χωρίς γνώσεις αναλογικής φωτογραφίας και σκοτεινού θαλάμου και το 2ο έτος σε προχωρημένους σπουδαστές μας και όχι μόνο με γνώσεις αναλογικής φωτογραφίας και σκοτεινού θαλάμου.


μαθήματα αναλογικής φωτογραφίας προχωρημένων
Advanced Analog Photography Course
Τα μαθήματα αναλογικής φωτογραφίας προχωρημένων (Advanced Αnalog Photography Course) απευθύνονται σε όσους έχουν τις βασικές γνώσεις αναλογικής φωτογραφίας και θέλουν να τις διευρύνουν, μαθαίνοντας νέες τεχνικές, φτιάχνουμε δικά μας χημικά για την εμφάνιση και για την εκτύπωση, πειραμαζόμαστε με αμβροτυπίες φτιάχνοντας δικό μας αρνητικό απο χαρτί ή γυαλί και χρησιμοποιούμε view camera για να συνθέσουμε τα κάδρα μας. Aναλύουμε τους διαφορετικούς τύπους φίλμ και χημικών, ώστε να πετύχουμε το ζητουμενο αποτέλεσμα. Στο πλήρως εξοπλισμένο studio θα ασχοληθούμε με τεχνικές όπως το low key, high key και fill in, με την χρήση studio flash διαχειριζόμαστε σωστά το φως, ώστε να δώσουμε την δραματικότητα που θέλουμε εμείς στην εικόνα.


μαθήματα επεξεργασίας εικόνας
photo editing

Τα μαθήματα επεξεργασίας εικόνας ή αλλιώς photo editing απευθύνονται:

Σε φωτογράφους, γραφίστες και γενικά σε όσους χρειάζονται την ψηφιακή επεξεργασία εικόνων.

Σε όσους θέλουν να επεμβαίνουν δημιουργικά στις φωτογραφίες τους με τεχνικές διόρθωσης χρωμάτων, τονικότητας.

Σε αρχάριους φωτογράφους που θέλουν μια καλυτερη παρουσίαση των εικόνων τους.

Σε επαγγελματίες φωτογράφους που ενδιαφέρονται για τεχνικές retouching.

Από την φετινή διδακτική χρονιά, ξεκινάει ο πλήρες κύκλος μαθημάτων εκμάθησης του photoshop, συνολικής διάρκειας 120 ώρες, 10 μήνες από σεπτέμβριο του 2018 έως και Ιούνιο του 2019, η μέρα και η ώρα θα καθοριστούν στην πρώτη συνάντηση

Η 1η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 06 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19.00 στο Studio Μελενίκου, στον 2ο όροφο.

Τα μαθήματα είναι 3ωρα και θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, η ημέρα θα καθοριστεί στην πρώτη μας συνάντηση


https://studiomelenikou.gr/photography/

Email: photostudio48@hotmail.com / marymaragoudaki@yahoo.gr
Δημόσιες Σχέσεις: chryssa@studiomelenikou.gr / igor@studiomelenikou.gr
Διεύθυνση: Μελενίκου 31, Αθήνα, Βοτανικός, 10447  Στάση Μετρό Κεραμεικός
Τηλέφωνο: 213 0058407