Η φωτογραφία ως καθρέφτης – Διαδικτυακό σεμινάριο με τον Χάρη Κακαρούχα

Η φωτογραφία ως καθρέφτης – Διαδικτυακό σεμινάριο με τον Χάρη Κακαρούχα

Η φωτογραφία ως καθρέφτης

Ένας διαλογιστικός τρόπος προσέγγισης της δημιουργικής φωτογραφίας μέσα από την αντίληψη και σπουδή της εικόνας ως καθρέφτη του εσωτερικού μας κόσμου.

Με τον Χάρη Κακαρούχα                               

https://hariskakarouhas.com

 

Για να δεις καθαρά πρέπει να υπάρχει ελευθερία, ελευθερία από προκαταλήψεις, μνήμες και πεποιθήσεις που έχουν αποθηκευτεί σαν γνώση και παρεμβαίνουν στην όραση.  

Κρισναμούρτι

Ο διαλογισμός στην ουσία του είναι δράση με εγρήγορση. Αν εφαρμόσουμε το παραπάνω στην αίσθηση της όρασης μεταφερόμαστε από το κοιτάζω στο βλέπω. Κοιτάζω σημαίνει αντιλαμβάνομαι νοητικά τις οπτικές φόρμες αυτών που έχω εμπρός μου.

Αντίθετα βλέπω σημαίνει συναντώ καθ’ ολοκληρία αυτό που έχω εμπρός μου. Και εκτός από οπτικές φόρμες έχω αισθήσεις και συναισθήματα. Με άλλα λόγια σημαίνει συν-κινούμαι.

Βλέπω συνεπώς είναι μια αναγνώριση. Αναγνωρίζουμε αυτό που έχουμε εντός μας, αλλιώς δεν θα το βλέπαμε. Το φωτογραφικό μας έργο δεν είναι παρά ο καθρέφτης του εσωτερικού μας κόσμου.

Έτσι η διαδικασία της φωτογράφησης αλλά και της θέασης των φωτογραφιών γίνεται μια πράξη εσωτερικής επίγνωσης.

Αυτό το εργαστήρι μας βάζει λοιπόν σε ένα δρόμο να έρθουμε σε επαφή με αυτό το ολόκληρο είναι μας, καλλιεργώντας συναισθηματική νοημοσύνη, ενσυναίσθηση και διαίσθηση.

Αυτός ο τρόπος προσέγγισης της φωτογραφικής δημιουργίας μπορεί να μας δώσει εικόνες πρωτότυπες, εικόνες απόλυτα προσωπικές, δικές μας. Το φωτογραφικό βλέμμα αντανακλά τον τρόπο που ζούμε την ύπαρξη και δεν μαθαίνεται, αλλά καλλιεργείται μέσα από την συνειδητή προσωπική σύνδεση. Και όσο ποιό βαθιά προσωπικό γίνει αυτό το βλέμμα, τόσο οι εικόνες μας θα αφορούν και όλους τους άλλους.

Όλα αυτά σε ένα υποστηρικτικό και αγαπητικό περιβάλλον που δημιουργείται από το αληθινό μοίρασμα, την αποδοχή και τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ όλων.

Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν ήδη την φωτογραφία ως μέσο έκφρασης, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να το γνωρίσουν. Κοινή συνισταμένη η διάθεση προσωπικής συμμετοχής  και εξερεύνησης.

Δείγματα δουλειάς των εργαστηρίων, και μαρτυρίες των συμμετεχόντων:

https://hariskakarouhas.com/community/

https://hariskakarouhas.com/testimonials/

 


Info:

Από τέλος Οκτώβρη έως τον Μάιο.

Διαδικτυακά (πλατφόρμα zoom)   Κάθε τρίτη 19.30 – 22.00

Το κόστος του εργαστηρίου είναι 60Ε μηνιαίως

Αριθμός συμμετεχόντων έως 12. Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας.

Πληροφορίες, διευκρινίσεις και δηλώσεις συμμετοχής:

τηλ. 6944836717

Messenger: Haris Kakarouhas

email:   work@hariskakarouhas.com