Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΙΚΟΝΑ | Workshop δια ζώσης με τον Πάνο Κασίμη

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΙΚΟΝΑ | Workshop δια ζώσης με τον Πάνο Κασίμη

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ – ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΥ
Η αναζήτηση μιας προσωπικής κατεύθυνσης και ματιάς είναι ένα σημαντικό και, πολλές φορές, δύσκολο έργο.
Αυτό το εντατικό workshop διαρκεί δυο Σαββατοκύριακα (4 ημέρες), και σε συνδυασμό με μια σειρά διαλέξεων και ομαδικών συζητήσεων, βασικό στόχο έχει την οικοδόμηση μιας σχέσης μεταξύ λήψης και επιλογής φωτογραφιών, αλλά και την ανεύρεση μιας καλλιτεχνικής κατεύθυνσης.
Παράλληλα με τις θεωρητικές προσεγγίσεις, οι προσωπικές πρακτικές και οπτικές στρατηγικές, οι μέθοδοι καλλιτεχνικής διερεύνησης και οι προθέσεις, θα αποτελέσουν τον βασικό άξονα για την ενσωμάτωση εννοιών, ιδεών και συναισθημάτων στη δημιουργία εικόνων.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που μεσολαβεί, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να φωτογραφίσουν σκεπτόμενοι έξω από την πεπατημένη και πέρα από τις διάφορες περιοριστικές «ταυτότητες» της φωτογραφίας, διερευνώντας την αβεβαιότητα της σχέσης μας με την πραγματικότητα, που πολλές φορές ορίζεται ως κάτι «παράξενα γνωστό».
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο βλέπει ο καθένας τη Φωτογραφία, και σε μεθόδους κριτικής και αξιολόγησης με βάση το προσωπικό όραμα.
Το workshop απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις της φωτογραφίας, που έχουν τις βασικές γνώσεις, και επιθυμούν να αναπτύξουν τη φωτογραφική τους γλώσσα.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ;
Στείλε ένα email με την πρόθεσή σου να συμμετέχεις και τα στοιχεία σου (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) στο:
Στο θέμα βάλε τον τίτλο του σεμιναρίου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με email σχετικά με τη διαδικασία αποπληρωμής.
Μετά την καταβολή μικρής προκαταβολής (ή την πλήρη εξόφληση), η συμμετοχή θα έχει οριστικοποιηθεί και θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες τα στοιχεία και η διεύθυνση του χώρου διεξαγωγής.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
– 20 ώρες συζητήσεων-παρουσιάσεων
– Πέντε (5) μέρες φωτογράφισης
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ:
Σάββατο 01/10 – 17:00 με 21:00
Κυριακή 02/10 – 12:00 με 18:00
Σάββατο 08/10 – 17:00 με 21:00
Κυριακή 09/10 – 12:00 με 18:00
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: 10 άτομα
ΚΟΣΤΟΣ: 125 €