Hard Lights Portraits – Workshop

Hard Lights Portraits – Workshop

 

Η Λέσχη Φωτογραφίας ν.κ.Κωνσταντινουπολιτών ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίου φωτογραφίας Hard Lights Portrait στις 19 Φεβρουαρίου 2018.

Το Workshop Πορτραίτου Studio θα διαρκέσει 4 μήνες, με εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Δευτέρα 19:30 με 22:00 και θα πραγματοποιηθεί στην-πλήρως εξοπλισμένη – έδρα μας, στην Φιλοθέη, Καποδιστρίου 17.

Σε ένα εκτεταμένο σεμινάριο διάρκειας 4 μηνών, θα σας μεταδώσουμε τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζεται ο κάθε ερασιτέχνης η επαγγελματίας φωτογράφος που θέλει να δημιουργεί πορτραίτα, πέρα από τα γνωστά κλισέ. Παράλληλα, η εμπειρία στο σύνολό της, θα προσθέσει ουσιαστική εκπαίδευση σε συνθήκες studio φωτισμού , τοποθέτηση-posing μοντέλου, δημιουργία σκηνικού και φωτομέτρηση-αξιοποίηση του δυναμικού εύρους του αισθητήρα.

Η υλοποίηση του σεμιναρίου θα γίνει με χρήση σταθερού φωτισμού ( Continuous LED Lights ) ώστε οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να αξιολογήσουν οπτικά το φωτισμό που δημιουργούν για τη φωτογράφιση και αντιληφθούν καλύτερα τη διδασκαλία στο workshop.

Η δημιουργία ενός πορτραίτου αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις για έναν φωτογράφο.

Στο workshop πορτραίτου θα ασχοληθούμε με :

• Ιστορία της φωτογραφίας Πορτραίτου. Θα δούμε μια επιλογή φωτογραφιών από σημαντικούς φωτογράφους του προηγούμενου αιώνα μέχρι και σήμερα, που διαμόρφωσαν με την δουλειά τους την Φωτογραφία Πορτραίτου και τη Φωτογραφία Μόδας.

• Εισαγωγή στο φωτισμό Studio και πρακτική εξάσκηση πάνω σε τεχνικές φωτισμού και τη δημιουργία της ποιότητας φωτισμού που χρειάζεται το project σας.

• Ειδική, αναλυτική αναφορά στη δημιουργία και τις δυνατότητες του σκληρού φωτισμού, υψηλού contrast.

• Φωτογραφικά φόντα. Ο φωτισμός τους, η σκίαση και η εφαρμογή της θεωρίας χρώματος στο background.

• Φωτομέτρηση προσπίπτοντος φωτισμού και τεχνικές πολλαπλών spot φωτομετρήσεων.

• Σκηνοθεσία μοντέλου και posing tips.

• Ελεγχος, αξιολόγηση του Μακιγιάζ & του hair styling. Συμβουλές και οδηγίες που πρέπει να δώσει ο φωτογράφος.

Οι συμμετέχοντες στο workshop θα μπορούν χωρίς κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν τις φωτογραφίες που θα δημιουργήσουν, καθώς θα υπάρχει έτοιμο υπογεγραμμένο model release form από κάθε μοντέλο που θα χρησιμοποιήσουμε.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις φωτογραφίας.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο φωτογράφος Χρήστος Κανάκης (Laurea in Fotografia), με επαγγελματική εμπειρία 25 ετών στην Διαφημιστική & Αρχιτεκτονική Φωτογραφία και 12 στη Διδασκαλία της Τέχνης & Τεχνικής της Φωτογραφίας.

Οι συμμετέχοντες στο workshop θα λάβουν μέρος σε έκθεση φωτογραφίας με επιλεγμένες φωτογραφίες από το σεμινάριο που παρακολούθησαν.

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ.


Info:

Η Λέσχη Φωτογραφίας είναι μια πολιτιστική ομάδα που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του σωματείου Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών.

Οι συναντήσεις και τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο κτίριο του Καστρίτσειου Μουσείου Πολιτισμού Κωνσταντινούπολης & Μικράς Ασίας, στην Φιλοθέη, Καποδιστρίου 17, που είναι πλήρως εξοπλισμένο και περιλαμβάνει:

· Ψηφιακό projector & calibrated Τηλεόραση PLASMA 52’’ για παρουσιάσεις εκπαιδευτικού οπτικού υλικού για κάθε φωτογραφικό πεδίο αλλά και του φωτογραφικού έργου όλων των συμμετεχόντων για σχολιασμό-κριτική και αξιολόγηση της πορείας του κάθε μέλους της Λέσχης.

· Αναλογικός projector για προβολή slides, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, γρήγορο ADSL internet για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

· Ταυτόχρονα με τα μαθήματα παρέχεται πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό από ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία φωτογραφίας, καθώς και σε περιοδικά φωτογραφίας από τη δανειστική βιβλιοθήκη της λέσχης μας.

· Φωτογραφικό studio για πρακτική εφαρμογή της διδασκαλίας των σεμιναρίων και πειραματισμούς

· Εκτός των ανωτέρω προγραμματίζονται διαλέξεις και αφιερώματα σε Ελλήνες φωτογράφους που παρουσιάζουν τη δουλειά τους, προβολές Hι DEFINITION ΤΑΙΝΙΩΝ & DOCUMENTARIES Φωτογραφικού ενδιαφέροντος, σεμινάρια από εμπορικές εταιρείες για τα φωτογραφικά προιόντα τους, τη χρήση τους και τις τεχνικές που εφαρμόζονται. Οι εταιρίες αυτές προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις για αγορές από μέλη της Λέσχης.
——————————————————————————————-

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟ η ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

Ε-mail στο photo.lesxi.konpol@gmail.com ΤΗΛ. 6944584670

αναφέροντας :

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

Θα σας απαντήσουμε πολύ σύντομα αν η αίτηση σας έγινε δεκτή και πώς θα γίνει η εξόφληση της συμμετοχής σας.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες με στόχο την αποδοτική λειτουργία του σεμιναρίου για τους συμμετέχοντες.

——————————————————————————————-

Η Φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση των σεμιναρίων, ανήκει στο μέλος της Λέσχης: Ακη Αηδόνη.