Frame the music – Eργαστήριο φωτογραφίας με αφετηρία κι άξονα το Μουσικό Χωριό

Frame the music – Eργαστήριο φωτογραφίας με αφετηρία κι άξονα το Μουσικό Χωριό

Παράλληλο εργαστήριο φωτογραφίας με αφετηρία κaι άξονα το Μουσικό Χωριό, στον Άγιο Λαυρέντιο (Πήλιο)
από την ομάδα του Light Box Photography Lessons

Η μουσική ενεργοποιεί άμεσα το συναίσθημά μας μέσω της ακοής. Ο εγκέφαλός αντιδρά ολόκληρος και εκκρίνει ντοπαμίνη. Από το ρυθμό και τη μελωδία της προέρχεται ο χώρος. Η μουσική είναι εθιστική. Είναι δυνατόν αυτή η εμπειρία να χωρέσει σε ένα κάδρο; Γίνεται μια δισδιάστατη αναπαράσταση να παράγει παλμούς και ήχους; Πώς μπορεί ο φωτογράφος να αλληλοεπιδράσει με τη μουσική;Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις στο σεμινάριο.Θα κινηθούμε παράλληλα με τα εργαστήρια, θα αφουγκραστούμε την ατμόσφαιρα του χωριού, στη πλατεία, στα καλντερίμια, ανάμεσα στους ανθρώπους, στα γλέντια, στις παραστάσεις.

Θα κάνουμε ένα jam με όλα αυτά, ένα ρίσκο κάθε φορά ανάλογα με τους μουσικούς και τα όργανα που θα συναντήσουμε παράγοντας τους δικούς μας οπτικούς ήχους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους και όσες αγαπάνε τη φωτογραφία και κατέχουν τουλάχιστον τις βασικές γνώσεις και θέλουν να εμβαθύνουν σε τεχνικό, θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο/η κάθε συμμετέχων/ουσα, με την καθοδήγηση των εισηγητών, να αναπτύξει τον δικό του/της τρόπο αφήγησης των δράσεων που συμβαίνουν κατά το διάστημα αυτό στο Μουσικό Χωριό, ώστε να καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη εργασία μέσω της φωτογράφισης, της επιλογής, της επεξεργασίας και της κριτικής.

Βαρύτητα θα δοθεί στις τεχνικές ελλείψεις και ανάγκες των συμμετεχόντων, ανάλογα το επίπεδό τους και στη προσπάθεια κάλυψής τους.

Βασική προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων είναι οι συμμετέχοντες να έχουν φωτογραφική μηχανή με χειροκίνητες ρυθμίσεις (DSLR ή mirrorless) και φορητό υπολογιστή με προεγκατεστημένο το adobe lightroom ή photoshop ή οπουδήποτε άλλο πρόγραμμα ηλεκτρονικής επεξεργασίας προτιμούν.


Info:

Διάρκεια: 27 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου
35 ώρες +
Ωράριο: Καθημερινά 10:00-15:00 θεωρία, επεξεργασία κριτική
18:00-22:00 πρακτική εξάσκηση με καθοδήγηση
Χώρος διεξαγωγής: Μουσικό χωριό, Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου
Εισηγητές: Νικόλας Χρυσός, Νεφέλη Παπαϊωάννου

Nicolas Chryssos cv smlΝικόλας Χρυσός

Γεννήθηκε το 1977 στο Βόλο.
Απέκτησε πτυχίο Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Φωτογραφίας από το Middlesex University και εργάζεται ως φωτογράφος. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε ομαδικές εκθέσεις και σε τέσσερις ατομικές. Έχει διδάξει στο τμήμα Τεχνικού Λήψης Φωτογραφίας του ΔΙΕΚ Βόλου και είναι εισηγητής στο σεμινάριο “the lightbox photography lessons”. Εστιάζει το ενδιαφέρον του στην δημιουργική φωτογραφία και στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. Συνοδεύει με το φακό του κάθε προγραμματισμένη και αυθόρμητη δράση του Μουσικού Χωριού από το 2006 μέχρι σήμερα.

Nefeli Papaioannou smlΝεφέλη Παπαϊωάννου

Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Έκανε τη πρακτική της εξάσκησή στο Φωτογραφικό αρχείο της ΕΡΤ. Εργάζεται πάνω στο αντικείμενο της φωτογραφίας και του βίντεο από το 2009. Υπήρξε εισηγήτρια φωτογραφίας στο εργαστήρι τέχνης «Το Σπίρτο» και τώρα στο σεμινάριο “the lightbox photography lessons”. Προσανατολίζεται στη δημιουργική φωτογραφία φυσικού και αστικού τοπίου και ασχολείται με την έννοια του κέντρου και της αποκέντρωσης. Από το 2016 συνεργάζεται με τη κοινότητα του Μουσικού Χωριού.

Σελίδα του Μουσικού Χωριού:
https://www.music-village.gr/…/…/k2/item/315-frame-the-music

ακόμα: facebook event:

https://web.facebook.com/events/417983892033960/

… και περισσότερα για τις εκδηλώσεις του Μουσικού Χωρίου:

https://www.music-village.gr/gr/

για φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με τις δράσεις του Μουσικού Χωριού:

https://www.music-village.gr/gr/photos-videos-archive