Σεμινάριο Φωτογραφίας με τους Κοσμά Σταθόπουλο και Γιάννη Καρπούζη στο Fårö

Σεμινάριο Φωτογραφίας με τους Κοσμά Σταθόπουλο και Γιάννη Καρπούζη στο Fårö

Fårö  Creative Learning

Ταχύρυθμο σεμινάριο φωτογραφίας 

Δεν είναι κρυφό πως η φωτογραφία είναι το πλέον δημοκρατικό από τα δημιουργικά Μέσα. Όπως έγραφε μία παλιά διαφήμιση της Κόντακ: εσύ πατάς το κουμπί και η μηχανή κάνει τα υπόλοιπα. Είναι όμως έτσι; Χρησιμοποιούμε τις κάμερες μας με τρόπο ώστε να αφηγηθούμε τελικά αυτό που θέλουμε; Και το κυριότερο, έχουμε μάθει να διαβάζουμε και να ερμηνεύουμε τις εικόνες;

Το σεμινάριο μας αποσκοπεί στο να εξηγήσει τα τεχνικά, ερμηνευτικά και αισθητικά εργαλεία που είναι απαραίτητα για τον κάθε φωτογράφο ή τον καθένα που θέλει να εκφραστεί, να μιλήσει, να πει μία ιστορία και η φωτογραφία του φαίνεται ο κατάλληλος τρόπος για να το κάνει. Το σεμινάριο απευθύνεται εξίσου και στον θεατή της “φωτογραφίας”: μέσω πλήθους παραδειγμάτων και τρόπων έκφρασης, ο διδασκόμενος θα μάθει να εξηγεί αφενός τις εικόνες που περνάνε μπροστά του σε διαφημίσεις, ταινίες, διαδικτυακές πλατφόρμες και αφετέρου να διαβάζει και να απολαμβάνει τις καλλιτεχνικές εικόνες.

Διάρκεια εργαστηρίου: 6 τρίωρες συναντήσεις (18 ώρες)

Έναρξη εργαστηρίου: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019
Ώρες Εργαστηρίου: Δευτέρα, 7 – 10 μ.μ.

Κόστος συμμετοχής (18 ώρες):
€ 165 (+24% ΦΠΑ)
€ 150 (+24% ΦΠΑ) για φοιτητές και ανέργους με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας

*Το ποσό μπορεί να εξοφληθεί σε δύο δόσεις

Πληροφορίες & Εγγραφές στο info@faro.gr


Ο Κοσμάς Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Γνώρισε τη φωτογραφία το 2011 στο φωτογραφικό εργαστήρι του 18 Άνω. Το 2013 σπούδασε με υποτροφία στη FOCUS School of Photography and Video. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2015 συμμετείχε στην Biennale της Θεσσαλονίκης. Το 2016 συμμετείχε στο Med Photo Festival και την ίδια χρονιά βρέθηκε με την ελληνική συμμετοχή στην BiennaleΑρχιτεκτονικής της Βενετίας. Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Ε.Μ.Σ.Τ).

O Γιάννης Καρπούζης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ. Ασχολείται με τη διαχείριση του χώρου και την οργάνωση του χρόνου εκφραζόμενος από τα μέσα της Φωτογραφίας, του Κινηματογράφου και της Μηχανικής. Το 2015 έλαβε το διεθνές βραβείο Descubrimientos της PHotoEspana και το 2016 το αντίστοιχο βραβείο του Athens Photo Festival. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Κίνα. Εμπλέκεται σε ερευνητικό επίπεδο με τις πειθαρχίες της Θεωρίας, Αισθητικής και Ιστορίας της τέχνης. Μαζί με μία ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών, έφτιαξε το 2016, τον κόμβο φωτογραφίας “Aldebaran” και το 2017 οργάνωσε τη συλλογική δράση Grossraum 21c στο παλιό πολυτεχνείο. Τέλος, σκηνοθετεί το ντοκιμαντέρ για το Νίκο Καρούζο σε συμπαραγωγή ΕΚΚ και Faliro House.