Ο λόγος στην Εικόνα – Σεμινάρια φωτογραφίας στο Φωτογραφικό Εργαστήρι Δήμου Χαλανδρίου

Ο λόγος στην Εικόνα – Σεμινάρια φωτογραφίας στο Φωτογραφικό Εργαστήρι Δήμου Χαλανδρίου

Φωτογραφικό Εργαστήρι Δήμου Χαλανδρίου

«Ο λόγος στην Εικόνα» (2018-2019)

Απευθύνεται σε ενήλικες και ο απώτερος στόχος του εργαστηρίου τόσο για το τμήμα των προχωρημένων όσο και για αυτό των αρχαρίων είναι ο οπτικός εγγραμματισμός των συμμετεχόντων (άρση της παθητικής πρόσληψης εικόνων, κατανόηση φωτογραφικών στερεοτύπων, ικανότητα «ανάγνωσης» της φωτογραφικής εικόνας), η επαφή με σημαντικούς εκπροσώπους της καλλιτεχνικής φωτογραφίας καθώς και στιγμές που σημάδεψαν την ιστορία της. Απώτερος στόχος είναι η καλλιέργεια μιας «αναλογικής» ματιάς σε έναν κόσμο ψηφιακό, η όξυνση της ικανότητας παρατήρησης και η προσωπική έκφραση μέσω της φωτογράφισης και δημιουργίας ατομικού portfolio.

Το τμήμα των αρχαρίων θα αρθρωθεί σε τρεις βασικούς άξονες:

α) Διδασκαλία των βασικών στοιχείων τεχνικής, β) Ιστορία, φωτογραφική θεωρία και εφαρμογές και γ) Φωτογραφία στην πράξη, δημιουργία portfolio.

Σε ό, τι αφορά το τμήμα των προχωρημένων, αυτοί -έχοντας κατοχυρώσει τεχνικές γνώσεις, θεωρία και μεθοδολογία από το περσινό σεμινάριο- θα κληθούν να δουλέψουν πάνω σε ένα θέμα της επιλογής τους, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ατομικού portfolio και τη δημοσίευση-παρουσίαση του project. Στην περίπτωση των προχωρημένων απαιτείται η χρήση μηχανών DSLR ή Mirrorless.

Οι συναντήσεις, για το τμήμα προχωρημένων, θα γίνονται κάθε Δευτέρα, ώρα 20:00-22:30 και για το τμήμα αρχαρίων κάθε Πέμπτη, ώρα 20:00-22:30 στο χώρο του «Αετοπουλείου» Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου στην Φιλικής Εταιρείας 12 & Τομπάζη 18.

Διάρκεια Εργαστηρίου: 7 μήνες

Συντονιστής: Μπάμπης Ν. Κουγεμήτρος

Επικοινωνία: 6945 530451

tm.politismou@halandri.gr