Βαγγέλης Βασαλάκης – “Κάκτοι και Παχύφυτα” | έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery

Βαγγέλης Βασαλάκης – “Κάκτοι και Παχύφυτα” | έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery

Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει έργα του φωτογράφου και δασκάλου φωτογραφίας Βαγγέλη Βασαλάκη. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει είναι όλες ασπρόμαυρες, τραβηγμένες με αναλογική μηχανή και έχουν ως θέμα τους κάκτους και τα παχύφυτα.

Βαγγέλης Βασαλάκης

Η πρώτη κοντινή επαφή του Βαγγέλη με τους κάκτους και τα παχύφυτα, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1980, είχε ένα είδος μυστικιστικής χροιάς. Από τότε, κάθε φορά που παρατηρούσε από κοντά αυτές τις μορφές ζωής διαισθανόταν μία ανεξήγητη διακοπή της χρονικής ροής και αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει μέχρι τώρα.

Όσο πιο κοντά πλησιάζει τους κάκτους και τα παχύφυτα τόσο πιο πολύ ανακαλύπτει μια βαθύτερη αλήθεια, η οποία υπερβαίνει τις πτυχές της ροής του χρόνου και αναδύει μια ιδιοσυγκρασιακή τοπογραφία, ένα μυστήριο που εκτυλίσσεται και αποκαλύπτει μια απόκοσμη, υπερβατική πραγματικότητα που αν θα μπορούσε να της δώσει όνομα, αυτό θα ήταν Πάντα.

Η ατμόσφαιρα που απεικονίζεται εδώ είναι μία μόνο εκδοχή από τις πολλές που του εγείρουν οι κάκτοι και τα παχύφυτα. Αποφεύγοντας τη φυτολογική καταγραφή, με μινιμαλιστικό τρόπο και noir αισθητική προσπαθεί να αποτυπώσει επάνω στο λεπτόκοκκο ασπρόμαυρο φιλμ μια τοπογραφία συμβολιστικού χαρακτήρα, με όσο το δυνατόν πιο λίγα και απαραίτητα στοιχεία.

Στόχος της αποτύπωσης αυτής είναι να αποκαλύψει μία πλευρά του μυστηριακού κόσμου που διαβλέπει σε πολύ κοντινή προσέγγιση αυτών των μορφών ζωής και, ταυτόχρονα, τον κίνδυνο με τον οποίο μια οντότητα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη όσο πιο πολύ πλησιάζει αυτόν τον ιδιαίτερο κόσμο.

Βαγγέλης Βασαλάκης


Info:
Ο Βαγγέλης Βασαλάκης είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρίας Κάκτων και Παχυφύτων από το 1989, ενώ στο παρελθόν έχει υπάρξει μέλος της Αμερικάνικης Εταιρείας Κάκτων και Παχυφύτων καθώς και της Ελληνικής Εταιρίας Κάκτων και Παχυφύτων.
(Μετά το πέρας της έκθεσης τα έργα θα τεθούν προς πώληση με τη μορφή NFTs στην πλατφόρμα OpenSea).
Web: www.vassalakis.gr
email: vangelis3b@hotmail.com
Facebook: Vangelis Vassalakis
OpenSea: Vangelis_Vassalakis

Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 12 Μαΐου, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: Από 12 Μαΐου έως 17 Μαΐου 2023
Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος,  Βαγγέλης Βασαλάκης
Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη
[p]+30.211.4052.138 [m]+30.694.3868.124
www.blankwallgallery.com
Είσοδος Ελεύθερη
Ωράριο Λειτουργίας:Δευτέρα – Τρίτη, Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30 – 21:30
Σάββατο: 12:30 – 14:30