Θοδωρής Νικολάου: Η φωτογραφία ως βίωμα, τεκμήριο και ανάμνηση

Θοδωρής Νικολάου: Η φωτογραφία ως βίωμα, τεκμήριο και ανάμνηση

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, ο Θοδωρής Νικολάου, καλεσμένος του Βασίλη Νίκα μας εισάγει στη φωτογραφία ντοκουμέντου.
Από τις βόρειες επαρχίες του Κοσόβου και της Βοσνίας, μέχρι τα φθηνά ξενοδοχεία της Αθήνας και τα ψυχιατρικά ιδρύματα της χώρας, ο Θοδωρής φωτογραφίζει χρησιμοποιώντας ως πρωτόλεια υλικά τον σεβασμό στον άνθρωπο και τον θαυμασμό στην ιστορία του.

Ο Θοδωρής Νικολάου γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1982 στη Χαλκίδα. Η πρώτη του επαφή με την ερευνητική δημοσιογραφία γίνεται στην εφημερίδα Τα Νέα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
Ειδικεύεται στο κοινωνικό ρεπορτάζ και πραγματοποιεί δεκάδες έρευνες και αποστολές. Με τα χρόνια, το ενδιαφέρον του στρέφεται στη φωτογραφία και, με χορηγία από το Ίδρυμα Ωνάση, ολοκληρώνει ένα πολυετές οδοιπορικό σε δέκα χώρες της βαλκανικής χερσονήσου. Στον πυρήνα του έργου του επιθυμεί να βρίσκεται πάντοτε ο άνθρωπος. Άρθρα, αφιερώματα, πρότζεκτ, εικόνες, έρευνες και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Έργα του έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διδάσκει οπτική αφήγηση (visual storytelling) σε εργαστήρια φωτογραφίας και δημοσιογραφίας, προσπαθώντας με τη σειρά του να μεταφέρει τη γνώση και την πείρα που του προσφέρθηκαν απλόχερα.

Ημερομηνία: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 8.30 μ.μ. -10:30 μ.μ.
Χώρος: Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 κ’ Ευρυμέδοντος, Αθήνα

Facebook eventΘοδωρής Νικολάου: Η φωτογραφία ως βίωμα, τεκμήριο και ανάμνηση.