Πρόγραμμα προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Photopolis Agrinio Photo Festival

Πρόγραμμα προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Photopolis Agrinio Photo Festival

Πρόγραμμα προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Photopolis Agrinio Photo Festival Ιανουάριος – Μάρτιος 2020

 

Το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου 2020 μετά την μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ 2019 ανακοινώνει το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων,  οι οποίες θα λάβουν χώρα το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2020. Σημειώνεται ότι οι κεντρικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 3 – 21 Ιουνίου 2020.

Το φεστιβάλ διενεργείται από την φωτογραφική ομάδα Αγρινίου “art8”, η οποία αποτελεί τμήμα του συλλόγου “Καλλιτεχνικό Παραδοσιακό Εργαστήρι Αγρινίου’’.

Το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

  • 10/1-28/2/2020: Πανελλαδικός φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα «Ολάνθιστος γκρεμός της γυναικός το σώμα (Νίκος Καζαντζάκης)».

Οι 3 καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευθούν στα εγκαίνια του φεστιβάλ στις 3 Ιουνίου 2020. Οι 15 καλύτερες φωτογραφίες  θα αναρτηθούν στον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ.

  • 7-15/3/2020: Φωτογραφική έκθεση: «Μουσική, χορός, μύθος» του Πολυδεύκη Ασωνίτη. Εγκαίνια έκθεσης Σάββατο 8/3/2020 ώρα 20:00.

Πολυδεύκης Ασωνίτης – photopolis

  • Κυριακή 8/3/2020 – ώρα 10:00: Workshop – συζήτηση με θέμα «Κατασκευή, αυθύπαρκτο και η προσωπική δημιουργία», από τον φωτογράφο Πολυδεύκη Ασωνίτη. Είσοδος ελεύθερη. Απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους.
  • Πέμπτη 12/3/2020: Αιμοδοσία στο χώρο της έκθεσης.
  • Σάββατο 14/3/2020, ώρα 10:00 Παρουσίαση του βιβλίου «Vague stories» της φωτογράφου Μαρίας Σπυροπούλου.

Μαρία Σπυροπούλου – Vague Stories

  • Κυριακή 15/3/2020 Κλείσιμο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και πραγματοποιοείται σε έναν σημαντικό χώρο πολιτιστικών δράσεων που είναι το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς. Ένας χώρος υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας, εγγεγραμμένος στην τοπική συλλογική μνήμη και πρόσφατα ανακαινισμένος ως κατεξοχήν πολιτιστικός χώρος της πόλης.

Στόχος του Φωτογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου – Photopolis, είναι να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία περί τα καλλιτεχνικά θέματα, και ειδικά τα της φωτογραφικής τέχνης, προσπαθώντας να προσδώσει στην εκδήλωση υπερτοπικό χαρακτήρα με παραγόμενη υπεραξία προς όφελος της πόλης. Για τον λόγο αυτό, απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό και ειδικά στους νέους του τόπου.

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις βρίσκονται ανηρτημένες στην ιστοσελίδα https://photopolis.gr