Ομαδική έκθεση φωτογραφίας: “Re-thinking environment” στη ΔΛ Gallery

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας: “Re-thinking environment” στη ΔΛ Gallery

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Re-thinking environment»

Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Re-thinking environment» σε επιμέλεια της Νίνας Κασσιανού. Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Γιώργος Γιατρομανωλάκης, Χριστόφορος Δουλγέρης, Ανάργυρος Δρόλαπας, Κώστας Ορδόλης, Γιάννης Τζώρτζης, Έφη Χαλιορή, Πάνος Χαραλαμπίδης & Μαίρη Χαιρετάκη, Julia Braun, Lisa Hoffmann, Magda Hueckel, Katrin Koenning, Diana Lelonek, Beba Stoppani.

 

Beba Stoppani

Η ζωή εκτυλίσσεται σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα: φυσικά, αστικά ή βιομηχανικά τα οποία συμπλέουν και αλληλοεπηρεάζονται με αμφιλεγόμενα πολλές φορές επακόλουθα. Αλλά πώς ο χαρακτήρας και η όψη του περιβάλλοντος επηρεάζουν την εμπειρία μας από το χώρο που ζούμε και κινούμαστε και πώς αυτός ο χώρος και αυτή η εμπειρία ερμηνεύονται και παρουσιάζονται από τους φωτογράφους; Αυτά είναι τα ερωτήματα που αποτελούν το σημείο εκκίνησης για την έκθεση με τίτλο Re-thinking environment.

Η έκθεση εστιάζει σε ζητήματα που σχετίζονται με τη φύση και την ανθρωπότητα και συμβάλλει στη συζήτηση που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο γύρω από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Εξερευνά την αλλαγή του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος και αναδεικνύει την ανάγκη μιας ευρύτερης και πιο αποτελεσματικής αντιμετώπισης της υποβάθμισής του.

Με το έργο τους ο Γιάννης Τζώρτζης από τη Γη του Πυρός και η Beba Stoppani από τον ποταμό Ροδανό στη Ελβετία ερευνούν τον τρόπο με τον οποίο οι φυσικές φθορές και η απειλή της αλλαγής του κλίματος επηρεάζουν το τοπίο, επισημαίνοντας τις καταστροφικές επιπτώσεις και ανατροπές που μπορεί να επέλθουν.

Giannis Tzortzis

Η Έφη Χαλιορή με τις φωτογραφίες της από το λατομείο Διονύσου και ο Ανάργυρος Δρόλαπας από την Τήνο παρακολουθούν τη μεταμόρφωση του φυσικού περιβάλλοντος, την ραγδαία αλλαγή και εξέλιξη του και προειδοποιούν για τις συνέπειες εκείνες που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν.

Anargyros Drolapas

Με την ανθρώπινη επέμβαση σε μια «τραυματισμένη» οικολογία η οποία αντανακλάται σε ότι υπάρχει γύρω μας, το νερό, τη γη και τον αέρα ασχολούνται η Kartin Koenning και ο Γιώργος Γιατρομανωλάκης. Το έργο τους αντικατοπτρίζει τη φύση σε καταστάσεις υποβάθμισης, προσαρμογής και μετάβασης.

Yorgos Yatromanolakis

Η σειρά των φωτογραφιών της Μαίρης Χαιρετάκη και του Πάνου Χαραλαμπίδη θέτει ερωτήματα για τον αμφιλεγόμενο ρόλο των κοινωνιών πάνω στην διατήρηση και συντήρηση της περιβαλλοντικής υπόστασης.

Panos Haralampidis – Mairi Hairetaki

Η Magda Hueckel αγκαλιάζει τη φύση ως ισότιμο εταίρο της, καθώς η διαδικασία της συσχέτισης και της μετάλλαξης δεν αναφέρεται μόνο στο τοπίο, αλλά και στην ίδια τη φωτογράφο που μεταμορφώνεται μαζί του. Η Diana Lelonek [] παρουσιάζει τον άνθρωπο στην πιο απέριττη μορφή του, να προσπαθεί να προσδιορίσει το χώρο του, σε ένα φυσικό περιβάλλον στο οποίο ο αστικός και ο βιομηχανικός πολιτισμός καιροφυλακτεί.
Το βίντεο εγκατάσταση της Lisa Hoffman είναι μια ύφανση διπλών εικόνων που προέρχονται από τις έννοιες της φύσης και του πολιτισμού. Οι ελαφρώς παραμορφωμένες πραγματικότητες διακόπτουν και μετασχηματίζουν η μία την άλλη σε συνεχή ρυθμό ακολουθώντας τον παλμό της αναπνοής. Το έργο της Julia Braun αναδεικνύει μια αισιόδοξη, ρομαντική δυναμική της φύσης σε σχέση με το αστικό περιβάλλον που αναπτύσσεται γύρω της, ενώ ταυτόχρονα δεν παύει να υποσημειώνει τις πιθανότητες ανατροπής της.

Magda Hueckel

Οι εικόνες του Κώστα Ορδόλη γεμάτες ρωγμές και αλλοιώσεις πάνω σε συνθετικά υλικά, αναπαριστούν ένα ‘’artificial’’ αστικό περιβάλλον κατακερματισμένο, σπασμένο και αδιάφανο, υπονοώντας τη λεπτή γραμμή που υπάρχει ανάμεσα στην ενεργή παρουσία του και την κατάρρευση του.

Kostas Ordolis

Ο Χριστόφορος Δουλγέρης μάς ξεναγεί σε χώρους ανακύκλωσης, όπου η πολυποίκιλτη φωτογραφική φόρμα του χρησιμοποιεί ως καμβά τους όγκους των συσσωρευμένων αποβλήτων που γεννά η υστερική κατανάλωση της αδηφάγας κοινωνίας μας.

[Κεντρική φωτογραφία: Diana Lelonek]

Επιμέλεια: Νίνα Κασσιανού
Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 20:00

Διάρκεια: 8 Φεβρουαρίου-4 Μαΐου 2019
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Σάββατο (12:00-17:00), Πέμπτη-Παρασκευή (12:00-19:00)
Είσοδος ελεύθερη

DL gallery
Μεσολογγίου 55α
Πειραιάς
18545
Τ. +30 210 4631933
info@dlgallery.gr