“Ο Άνθρωπος και η Εικόνα του” | Ομαδική έκθεση Φωτογραφίας

“Ο Άνθρωπος και η Εικόνα του” | Ομαδική έκθεση Φωτογραφίας

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας
«Ο Άνθρωπος και η Εικόνα του»
στους Δελφούς

Διοργάνωση: Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (ΕΠΚΔ)
Τόπος διεξαγωγής: Δελφοί (Αίθουσα Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου ΕΠΚΔ)
Εγκαίνια: Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018, 19.00
Συμμετοχή: 68 φωτογράφοι με 190 φωτογραφίες
Επιμέλεια: Πλάτων Ριβέλλης

Σημείωση:
Η έκθεση αποτελεί επιστέγασμα σεμιναρίου με τον ίδιο τίτλο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο και παρέδωσε ο Πλάτων Ριβέλλης σε συνολικά 88 φωτογράφους το τετραήμερο 18-21 Μαΐου 2018 στους Δελφούς στην έδρα του ΕΠΚΔ.
Τα σεμινάρια των Δελφών αποφασίστηκε (ήδη από την πρώτη χρονιά) να ακολουθούνται από μια έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων από τους φωτογράφους που τα παρακολούθησαν. Είναι φυσικό οι γνώσεις και οι ικανότητες των συμμετεχόντων να ποικίλουν σε σημαντικό βαθμό. Η προσπάθεια όμως είναι η -έστω και περιορισμένη- συμμετοχή του καθενός (από δύο έως τέσσερις φωτογραφίες) να αποκαλύπτει μια μικρή συνοχή και την απαρχή ενός ύφους, ενώ παράλληλα να διαφαίνεται και ένα ίχνος κατεύθυνσης της διδασκαλίας που προηγήθηκε. Άλλωστε, κάθε ομαδική έκθεση πρέπει να είναι ένα μωσαϊκό με συνεκτικό πυρήνα.

Έλενα Καμίλη

Ο θεατής της έκθεσης (αυτής αλλά και κάθε έκθεσης) καλό είναι να λησμονεί το θέμα της. Και επειδή η έκθεση είναι ομαδική να την αντιμετωπίσει με τον τρόπο που κτίστηκε. Δηλαδή, σαν πολλές και (πολύ) μικρές ατομικές εκθέσεις, οι οποίες αφού του αποκαλύψουν τις σχηματικές προτάσεις που επιχειρεί να αρθρώσει ο κάθε φωτογράφος, του προκαλέσουν έναν δημιουργικό προβληματισμό, πέρα από ερωτήματα και απαντήσεις, ο οποίος θα τον οδηγήσει σε διαφορετική αντιμετώπιση του συνόλου της έκθεσης. Τότε θα δικαιωθεί και το σεμινάριο και η έκθεση.

Πλάτων Ριβέλλης

Μαρία Μπανούτα

Συμμετέχουν οι ΦωτογράφοιΑβούρης Αναστάσιος, Αγγιστριώτη Νατάσα, Ανδριώτης Παναγιώτης, Αστρακιανάκη Κατερίνα, Βόγγλη Μαρία, Βουρλιώτης Νίκος, Γαλατσίδα Μυρτώ, Γεωργακάκου Τζένη, Γεωργακόπουλος Δημήτρης, Γιαρμενίτης Σπύρος, Γκέντσου Βάλια, Γουζούαση Νίκη, Δουλγερίδης Αντώνιος, Ζαβού Ηρώ, Ζαχαρίου-Ρακαντά Μαρία, Καββαδίας Γιώργος, Καϊλογιάννου Κατερίνα, Καλομοίρη Αγάθη, Καμίλη Έλενα, Κανάτα Μαρία, Καραμαγκιώλη Νανά, Καραμολέγκος Κώστας, Καρόκη Αθηνά, Κατραμάδου Μυρτώ, Κουμπάνη Βασιλική, Κούρκαφας Παύλος, Κουρμπανά Χαρά, Κοψαχείλης Χρήστος, Κωνσταντάκης Μάνος, Λαβαζού Δώρα, Λαζάρου Σπύρος, Λασηθιωτάκης Γιώργος, Λαχανά Ειρήνη, Λεμονής Ιωάννης, Λερούνης Θεόδωρος, Λιακέας Κωνσταντίνος, Μάρα Ανθή, Μαρίνου Διονυσία, Μαρκολέφας Παναγιώτης, Μαυρογόνατος Γιώργος, Μίχου Μαρία, Μπανούτα Μαρία, Μπέντας Νικόλαος, Μυριλάκου Αντιγόνη, Ντόνου Έντα, Παπαδάκης Στέργιος, Παπαδάκου Βάνια, Παπαδάτου Αθηνά, Πιλάτη Δέσποινα, Πιστολά Λίζη, Πλιακοστάμου Νινέττα, Πολιτόπουλος Μιχάλης, Πολυτάρχου Σπύρος, Ριβέλλης Πλάτων, Σαντιξή Κλεάνθη, Σχίζα Ρούλα, Τζάφη Αγγελική, Τσάκαλος Θάνος, Τσακίρη Αμαλία, Τσακυρίδου Φανή, Τσάμη Μαρία, Τσέπας Γεράσιμος, Τσιάλος Ιωάννης, Τσιούμας Τάσος, Χαϊκάλης Δημήτριος, Χαλάτση Ιωάννα, Χασιώτη Μαρίνα