“Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν” – έκθεση φωτογραφίας

“Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν” – έκθεση φωτογραφίας

Ένα μοναδικό φωτογραφικό οδοιπορικό στους τόπους όπου πέρασαν μεγάλο μέρος της ζωής τους άνθρωποι με τη νόσο του Χάνσεν θα εγκαινιασθεί μετά την Σπιναλόγκα και στην Αθήνα.

Η έκθεση αποτελεί προσπάθεια τεσσάρων ανθρώπων από τον χώρο της υγείας, όπου ένωσαν το φωτογραφικό τους ταλέντο, απαθανατίζοντας με μοναδικό τρόπο πέντε τόπους, στους οποίους ήταν εγκατεστημένα τα λεπροκομεία της Ελλάδος.
Οι φωτογράφοι ταξίδεψαν στο πρώτο λεπροκομείο της Ελλάδας το οποίο βρίσκεται στη Χίο, άλλοτε επισκέφτηκαν ερείπια όπως στη Σάμο και τη Λέρο, σε ιστορικά μνημεία όπως στη Σπιναλόγκα, καθώς επίσης και σε κατοικήσιμα από ανθρώπους όπως το νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα» στην Αθήνα.

Τα κτίρια αυτά αποτελούν πολιτιστικά μνημεία, τα οποία πέρασαν στην ιστορία γεμάτα μνήμες, πόνο, όνειρα και ελπίδα για ζωή, από ανθρώπους που στιγματίστηκαν σκληρά και απομονώθηκαν από την κοινωνία.

Τα Λεπροκομεία φωτογράφησαν οι: κα Ευαγγελία Μεϊμέτ,η νοσηλεύτρια, κος Σωτήρης Πατσατζάκης παθολόγος,  κος Κωνσταντίνος Καρόζης, παθολόγος – λοιμωξιολόγος & κα Χαρίκλεια Λούπα παθολόγος – λοιμωξιολόγος.

Τα κείμενα της έκθεσης επιμελήθηκε η ιστορικός: κα Νίκη Παπαβραμίδου

Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν


Info:

Χώρος έκθεσης: Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβου (Πλ. Εθ. Αντιστάσεως), Παλαιό Φάληρο

Διάρκεια έκθεσης: 3 Μαϊου – 5 Μαϊου 2019, ώρες λειτουργίας : 9.00-14.00 & 17.00-21.00

Εγκαίνια έκθεσης: 3 Μαϊου 2019 και ώρα 19.30

Kεντρική ομιλία με θέμα «Η λέπρα στο πέρασμα των αιώνων», θα πραγματοποιήσει ο παθολόγος – διαβητολόγος κ. Ιωάννης Μπίτσικας (Τοπικό Ιατρείο Φαλήρου, ΚΥ Καλλιθέας).

Την προώθηση της έκθεσης στα media την έχει αναλάβει η εταιρεία επικοινωνίας One Team.