Η Luminous Eye φιλοξενεί τον Στρατή Βογιατζή

Η Luminous Eye φιλοξενεί τον Στρατή Βογιατζή

H Luminous Eye συνεχίζει τον κύκλο διαδικτυακών συναντήσεων, παρουσιάζοντας το έργο σύγχρονων φωτογράφων.

Στην διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ο φωτογράφος αναλύει το έργο του και συγχρόνως γίνεται ένας διάλογος με τους συμμετέχοντες στην παρουσίαση και το κοινό, στοχεύοντας στην ανάδειξη της δομής και της φιλοσοφίας του έργου του.

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, στις 8:00 μ.μ., η Luminous Eye φιλοξενεί σε διαδικτυακή συζήτηση – παρουσίαση τον Στρατή Βογιατζή.

Τη συνάντηση μπορεί να παρακολουθήσει online οποιοσδήποτε, μέσα από την σελίδα της Luminous Eye στο Facebook, ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

   Live facebook.com/luminouseye.athens/live/

Facebook Event: facebook.com/events/785829885625252


O Στρατής Βογιατζής γεννήθηκε στη Χίο και σπούδασε κοινωνική ανθρωπολογία και οικονομικές επιστήμες. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στην Παλαιστίνη σαν ερευνητής με θέμα τα παιδιά και την πολιτική βία, σαν βοηθός για εκπαιδευτικά θέματα στα “Σπίτια του Πολιτισμού” στην Αβάνα, σαν ερευνητής για εκπαίδευση ενηλικών στον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό ΙΑLE στο Νέο Δελχί. Έχει σκηνοθετήσει διάφορα ανεξάρτητα ντοκιμαντέρ, έχουν εκδοθεί πέντε βιβλία με το φωτογραφικό του έργο και έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάζεται επίσης σαν εκπαιδευτής (facilitator) σε διάφορα συμμετοχικά project με κοινοτικό, πολιτιστικό ή ανθρωπολογικό περιεχόμενο. Το 2011 ξεκίνησε με μια ομάδα δημιουργών και ερευνητών το Caravan Project, ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα με σκοπό τη καταγραφή ανθρώπινων ιστοριών και τη μετουσίωσή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα, εικαστικά έργα και κοινοτικές δράσεις.

Luminous Eye: Χώρος για τις τέχνες με άξονα την φωτογραφία | ένα συλλογικό project των Β. Γεροντάκου, Χ. Κακαρούχα, Ε. Καραγιαννίδη, Κ. Καρανίκα, Π. Παυλίδη.

Μητσαίων 2A, 11742, Αθήνα