Luminous Eye | Παρουσίαση φωτογραφικού έργου της Ευαγγελίας Κρανιώτη

Luminous Eye | Παρουσίαση φωτογραφικού έργου της Ευαγγελίας Κρανιώτη

Η Ευαγγελία Κρανιώτη είναι Ελληνίδα που εργάζεται στη Γαλλία, στους τομείς του κινηματογράφου, της φωτογραφίας και σε καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις. 

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι απόφοιτος της École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs του Παρισιού. Στο Fresnoy Studio National des Arts Contemporains εκπόνησε ένα διετές οπτικοακουστικό έργο, για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Analix Forever Prize και το βραβείο των Φίλων του Fresnoy Studio.

To 2016 έλαβε δύο Iris awards (Best Documentary & Best Newcomer) από την Ελληνική Ακαδημία κινηματογράφου για το ντοκιμαντέρ Exotica, Erotica, Etc. (2015, 73’), το οποίο απέσπασε πολλά διεθνή βραβεία (Emerging International Filmmaker Award at Toronto Hot Docs, Audience award at Festival Films de Femmes Créteil and Fathy Farag Prize at Film Critics’ Week, Cairo IFF κ.ά.). Το δεύτερο ντοκιμαντέρ της Obscuro Barroco (2018, 60’) βραβεύθηκε, μεταξύ άλλων, με το TEDDY Jury Award, το FELIX Prize στο Rio de Janeiro IFF, το βραβείο καλύτερου διεθνούς ντοκιμαντέρ στο Guanajuato IFF και το LILY Award στο MIX Copenhaguen.

Η πρόσφατη αναδρομική της έκθεση The Living, the Dead and Those at Sea στo φεστιβάλ της Arles τιμήθηκε με το Madame Figaro / Women in Motion Prize. Ήδη εργάζεται πάνω στην πρώτη της ταινία μυθοπλασίας.

Αυτή την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 8 μ.μ., η Ευαγγελία Κρανιώτη φιλοξενείται στην τελευταία πριν το καλοκαίρι διαδικτυακή παρουσίαση της Luminous Eye. Την εκδήλωση μπορεί να παρακολουθήσει καθένας, ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

Live facebook.com/events/199324108687811

 Evangelia Kranioti
 evangeliakranioti


Luminous Eye: Χώρος για τις τέχνες με άξονα την φωτογραφία | ένα συλλογικό project των Β. Γεροντάκου, Χ. Κακαρούχα, Ε. Καραγιαννίδη, Κ. Καρανίκα, Π. Παυλίδη.
Μητσαίων 2A, 11742, Αθήνα