Βράβευση με το διεθνές βραβείο “Leonardo Da Vinci – The Universal Artist” για την Εμμανουέλα Αργυροπούλου

Βράβευση με το διεθνές βραβείο “Leonardo Da Vinci – The Universal Artist” για την Εμμανουέλα Αργυροπούλου

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ  ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Εμμανουέλα Αργυροπούλου –Emmanuelle A.-, φωτογράφος με πολυετή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα, τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο «Leonardo Da Vinci – The Universal Artist» , σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Borghese Palace στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα μικρό αριθμό καλλιτεχνών που διακρίνονται για το έργο τους και τη συνολική προσφορά τους στην Τέχνη.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο Borghese Palace di Firenze σε μία μεγαλοπρεπή τελετή, στην οποία παραβρέθηκαν διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Εκτός από το τιμητικό βραβείο, στην Ελληνίδα φωτογράφο αφιερώθηκαν δύο σελίδες στο «International Art magazine» καθώς και ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα στον κατάλογο «International Artist of the Year 2020», που διανέμεται αποκλειστικά σε μουσεία, γκαλερί, συλλέκτες και τεχνοκριτικούς.

Η Εμμανουέλα Αργυροπούλου μελέτησε την τέχνη της φωτογραφίας δίπλα στους σπουδαίους φωτογράφους:

Φραντζέσκο Καραγιαννόπουλο, Γιάννη Ριζομάρκο, Antonin Kratotchvil (VII), Bob Sasha, Michael Ackerman, Νίκο Οικονομόπουλο (Magnum), Antoine D’Agata (Magnum).

Το 2019 επιλέχθηκε από την Διεθνή Επιτροπή Επιλογής 2019 της Florence Biennale, για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στην κατηγορία της Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, στην 12η International Biennale of Contemporary Art in Florence που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 27 Οκτωβρίου 2019, στο Fortezza da Basso της Φλωρεντίας.

Τον Φεβρουάριο 2018 παρουσίασε την -5η- ατομική δουλειά, που αφορούσε στην εικονοποίηση ερωτικών στίχων του μεγάλου Έλληνα στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου, και περιλαμβάνει 30 ασπρόμαυρα έργα διαφόρων διαστάσεων, έκθεση που εγκαινίασε ο ίδιος ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ενώ μέσα στο 2020 ετοιμάζει 2 ακόμα προσωπικές εκθέσεις.

Ατομικές δουλειές της Εμμανουέλας Αργυροπούλου έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα | Ολλανδία | Βέλγιο, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές δουλειές που έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα | Ολλανδία | Βέλγιο |Ιταλία και Κωνσταντινούπολη.

Έργα της συμπεριλαμβάνονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα| Ολλανδία | Βέλγιο |Ιταλία | Βραζιλία.

*Δείτε έργα της και αναλυτικό βιογραφικό, στην προσωπική της ιστοσελίδα www.emmanuellea.com