Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Παρουσίαση της φωτογράφου Κλαύδιας Μπαλαμπανίδου

Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Παρουσίαση της φωτογράφου Κλαύδιας Μπαλαμπανίδου

Στις 3.12.2021 η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (τμήμα Πάφου) φιλοξενεί τη φωτογράφο Κλαύδια Μπαλαμπανίδου, η οποία θα παρουσιάσει τη δουλειά της και θα συνομιλήσει με το κοινό.

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Αθηνάς 41, Πάφος 

Ώρα: 7 μ.μ.


Βιογραφικό:
Η Κλαύδια Μπαλαμπανίδου είναι Ελληνίδα φωτογράφος, γεννημένη το 1991 στο χωριό Αβρανλό της Γεωργία και μεγαλωμένη στη Λευκωσία. Σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου ενώ συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης, στο Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή ιδρύματα, φεστιβάλ και περιοδικά συμπεριλαμβανομένων των: Charta Festival στη Ρώμη, Photoworks στο Λονδίνο, Νέους Έλληνες Φωτογράφους στο Μουσείο Μπενάκη και SKG Bridge Festival στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Το 2018 εξέδωσε το φωτογραφικό βιβλίο Birthplace & Birthname σε έκδοση των 5 αντιτύπων. Το 2020, ήταν resident στο πρόγραμμα Makershouse στη Λάρνακα όπου και παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση, ενώ το 2021 επιλέχθηκε από την Artpil ως μια από τις 30 Under 30 Women Photographers, ομαδική έκθεση που παρουσιάστηκε στο Raw-Rome Art Week την ίδια χρονιά. Από το 2021 συνεργάζεται με το περιοδικό Photologio όπου αρθρογραφεί σχετικά με το έργο των γυναικών φωτογράφων.

Κλαύδια Μπαλαμπανίδου – Birthname

Κλαύδια Μπαλαμπανίδου – From hand to mouth

Κλαύδια Μπαλαμπανίδου – Birthname