Φωτοδός | Σταύρος Σταματίου: “Καθρέφτης”

Φωτοδός | Σταύρος Σταματίου: “Καθρέφτης”

Την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, στις 7:45 μ.μ., σε μια ακόμα online παρουσίαση, η Φωτοδός παρουσιάζει, μέσω zoom.us, τον Σταύρο Σταματίου.

“Γεννήθηκα στην Κοζάνη το 1965 και έζησα μέχρι τα δεκαεννιά μου στην Πτολεμαΐδα. Ζώντας στο ίδιο σπίτι με τον παππού και τη γιαγιά, πρόσφυγες και οι δύο από Μικρά Ασία, ανέπτυξα μια ιδιαίτερη αγάπη για το παρελθόν. Ταυτόχρονα ο τρόπος που βίωνα το παρόν μού κληροδότησε μια παιδική ηλικία με επιλεκτικές μνήμες και χάσματα. Ίσως αυτά τα κενά να είναι η δύναμη που πυροδοτεί την ανάγκη μου να φωτογραφίζω.

Η ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία ξεκίνησε από τα φοιτητικά μου χρόνια. Κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήξερα ότι αυτό το μέσο μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από καταγραφή στιγμών, αλλά χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να ανακαλύψω τον τρόπο για να πάρω αυτό το κάτι παραπάνω.

Δε χρησιμοποιώ τη φωτογραφική μου μηχανή ως φωτοτυπικό μηχάνημα του κόσμου, αλλά ως καθρέφτη. Αφήνομαι σε ένα είδος οπτικής “αυτόματης γραφής” και αισθάνομαι μια άγρια χαρά όταν κάποιες φορές καταφέρνω να με εκπλήξω. Δεν είναι πλέον “χόμπι” η φωτογραφία, είναι βαθιά εσωτερική ανάγκη, στην οποία φροντίζω να δίνω χώρο και χρόνο σε καθημερινή σχεδόν βάση.”

Σταύρος Σταματίου

Σταύρος Σταματίου

Παρουσίαση μέσω Zoom στο link: https://zoom.us/j/95411554188
Ελεύθερη συμμετοχή
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 50′

https://www.facebook.com/events/2708559716123720/

Οργάνωση: Φωτοδός Fotodos
Ξάνθης Ξενιέρου 37, Άγιος Αντώνιος, Λευκωσία 1015
http://www.fotodos.org/

info@fotodos.org

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ο ήχος, το βίντεο και άλλες πληροφορίες που αποστέλλονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ενδέχεται να καταγραφούν για αρχειοθέτηση, δημοσίευση on-line ή για άλλους σκοπούς που κρίνονται κατάλληλοι. Συμμετέχοντας σε αυτήν την ηλεκτρονική συνεδρία, συναινείτε αυτόματα σε μια τέτοια οπτικογράφηση. Εάν δεν συναινείτε στην οπτικογράφηση, συζητήστε τις ανησυχίες σας με τον οικοδεσπότη.