Η διαδικτυακή περσόνα της γυναίκας | Online εκδήλωση από τη Φωτοδό

Η διαδικτυακή περσόνα της γυναίκας | Online εκδήλωση από τη Φωτοδό

Η διαδικτυακή περσόνα της γυναίκας: Μια ματιά στις αναπαραστάσεις γυναικών στα κοινωνικά δίκτυα από γυναίκες φωτογράφους

Απ’ το αυτοπορτρέτο στη selfie: Eίναι διαφορετικές oι αυτο-προσωποποιήσεις των γυναικών στο διαδίκτυο, σε σύγκριση με μια προ-ψηφιακή εποχή και, αν ναι, πώς;

Αυτή η ομιλία θα ξεκινήσει με την εξερεύνηση των προ-ψηφιακών αυτοπορτρέτων γυναικών καλλιτεχνών – προκατόχων της σύγχρονης selfie – και θα προχωρήσει με αναφορά σε αναπαραστάσεις γυναικών από γυναίκες φωτογράφους, σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως το Instagram.

Μια διαδικτυακή διάλεξη από τη Χριστιάνα Βάρδα, που στοχεύει να πυροδοτήσει μια συζήτηση, σχετικά με τον ρόλο των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στη διευκόλυνση διοχέτευσης φωτογραφικού περιεχόμενου, καθώς και στην αλγοριθμική επιλογή των αναπαραστάσεων των γυναικών που βλέπουμε στα feeds μας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 7:45 μ.μ.. UTC+02
Διάρκεια: 60′
Γλώσσα: Ελληνική
Συμμετοχή: Ελεύθερη μέσω Zoom, στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/99708985412
Οργάνωση: Φωτοδός Fotodos 

Η Χριστιάνα Βάρδα είναι ιδρύτρια του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Media What, που έχει ως στόχο την προώθηση της παιδείας για τα μέσα, μέσω συμμετοχικών δραστηριοτήτων παραγωγής πολυμέσων, που ενδυναμώνουν τη φωνή της κοινότητας και καλλιεργούν την κριτική σκέψη. Είναι επίσης διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου και εργάζεται ως ερευνητική συνεργάτης. Η έρευνά της εστιάζει στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης κατά τη διάρκεια αξιολόγησης της πληροφορίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Χριστιάνα είναι επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας – Αμμοχώστου, καθώς και της οργανωτικής ομάδας του Cyprus Film Days for Children and Youth.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ο ήχος, το βίντεο και άλλες πληροφορίες που αποστέλλονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ενδέχεται να καταγραφούν για αρχειοθέτηση, δημοσίευση on-line ή για άλλους σκοπούς, που κρίνονται κατάλληλοι. Συμμετέχοντας σε αυτήν την ηλεκτρονική συνεδρία, συναινείτε αυτόματα σε μια τέτοια οπτικογράφηση. Εάν δεν συναινείτε στην οπτικογράφηση, συζητήστε τις ανησυχίες σας με τον οικοδεσπότη ή μην συμμετάσχετε στη συνεδρία.