Φωτοδός | Παρουσίαση της φωτογράφου-δημοσιογράφου Αντιγόνης Σολομωνίδου Δρουσιώτου

Φωτοδός | Παρουσίαση της φωτογράφου-δημοσιογράφου Αντιγόνης Σολομωνίδου Δρουσιώτου

Η Φωτοδός παρουσιάζει τη φωτογράφο-δημοσιογράφο Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου σε μια διαδικτυακή παρουσίαση την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στις 7:45μμ, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου ντοκουμέντο «ΜέΡΕΣ ΕγΚΛΕΙΣΜΟύ/ LoCKdown DAyS», Εκδόσεις Το Ροδακιό.

Η Αντιγόνη θα κάνει ένα ταξίδι στη φωτογραφική της πορεία με οδηγό το μότο “Capturing emotions, my task in life – Αποτυπώνοντας συναισθήματα, ο στόχος μου στη ζωή».

Η αναδρομή ξεκινά από τη γνωριμία της με τον ιδρυτή του Magnum George Rodger, η φοίτηση της δίπλα από το γνωστό φωτογράφο του Magnum David Hurn στη δημοσιογραφία ντοκουμέντο, οι 16 ατομικές της εκθέσεις ανά τον κόσμο και τα 4 φωτογραφικά της βιβλία.

Μετά την παρουσίαση το κοινό θα μπορεί να συζητήσει με τη φωτογράφο.

Συμμετοχή ελεύθερη μέσω Zoom στον σύνδεσμο: https://zoom.us/j/94723307550
Οργάνωση: Φωτοδός Fotodos

Ημερομηνία: Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στις 7:45 μ.μ.
Διάρκεια: 60′
Γλώσσα: Ελληνικά


Βιογραφικό Σημείωμα

Η Αντιγόνη Σολομωνίδου-Δρουσιώτου είναι δημοσιογράφος και φωτογράφος. Παρακολούθησε «Documentary Photography» στην Ουαλία του Ηνωμένου Βασιλείου δίπλα στο φωτογράφο του Magnum David Hurn. Έχει διοργανώσει 16 ατομικές εκθέσεις σε Κύπρο, Ελβετία, Ελλάδα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Berlaymont Presidents’ Gallery και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Lex Building), Νέα Υόρκη (United Nation’s Secretarial Lobby), Ουάσιγκτον (Καπιτώλιο), Ηνωμένες Πολιτείες, Λονδίνο (London School of Economics για τα 20χρονα του Hellenic Observatory). Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και αντιπροσώπευσε την Κύπρο σε διεθνείς μπιενάλε και εκθέσεις. Κέρδισε τρία διεθνή βραβεία και έχει εκδώσει τέσσερα φωτογραφικά βιβλία. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες.

Ιστοσελίδα: https://antigoni.photography

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ο ήχος, το βίντεο και άλλες πληροφορίες που αποστέλλονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ενδέχεται να καταγραφούν για αρχειοθέτηση, δημοσίευση on-line ή για άλλους σκοπούς που κρίνονται κατάλληλοι. Συμμετέχοντας σε αυτήν την ηλεκτρονική συνεδρία, συναινείτε αυτόματα σε μια τέτοια οπτικογράφηση. Εάν δεν συναινείτε στην οπτικογράφηση, συζητήστε τις ανησυχίες σας με τον οικοδεσπότη ή μην συμμετάσχετε στη συνεδρία.