Integrated Creativity: Διαδικτυακές διαλέξεις με την Έλλη Τσάτσου

Integrated Creativity: Διαδικτυακές διαλέξεις με την Έλλη Τσάτσου

Ellie Tsatsou Online Lectures

Με δύο χρόνια πανεπιστημιακής διδασκαλίας και μια δεκαετία έρευνας, μελέτης και δημιουργίας, η φωτογράφος Έλλη Τσάτσου παραθέτει από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο αυτού του έτους την πρώτη σειρά διαδικτυακών διαλέξεών της, αφιερωμένη σε αυτό που ονομάζει Integrated Creativity: μια ολιστική προσέγγιση της δημιουργικής διαδικασίας και πρακτικής, η οποία αγκαλιάζει και ενθαρρύνει την έκφραση ολόκληρου του εαυτού μας, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, καθημερινά.

Αν και τα τεχνικά εφόδια και οι πληροφορίες προσφέρονται απλόχερα και μέσω ποικίλων πηγών (από πανεπιστημιακές σχολές έως το διαδίκτυο), ο καλλιτέχνης συχνά αδυνατεί να απαντήσει ουσιαστικά ερωτήματα για το έργο του, να αναγνωρίσει τον εαυτό του σε αυτό ή να εντοπίσει το νήμα που συνδέει τα επιμέρους στοιχεία του. Αυτή η διαπίστωση αποτέλεσε το κίνητρο της Έλλης για να μοιραστεί την εμπειρία της γύρω από μια προσέγγιση δημιουργικότητας, όπου η διαδικασία και η πρακτική αφομοιώνονται με/στη ζωή. 

Δίνοντας έμφαση στην (συνήθως υποτιμημένη) διαίσθηση, αντιλαμβανόμενος την σημασία επιλογής της εισερχόμενης πληροφόρησης, προς τον σκοπό εναρμόνισής της με το έργο που επιδιώκεται να παραχθεί, όντας σε διάλογο με το δημιούργημά του και αναγνωρίζοντάς το ως αυθύπαρκτη οντότητα, ο άνθρωπος επιτυγχάνει να αποδώσει την αληθινή ουσία του σε κάθε δράση, είτε αφορά την καθημερινότητά του,  είτε το καλλιτεχνικό του έργο.

Μαθαίνει να παρατηρεί, να αναπτύσσει εσωτερικούς διαλόγους, να αγκαλιάζει την ευαλωτότητά του, να υποδέχεται ό,τι κλονίζει την ασφάλειά του, ως ευκαιρία κινητοποίησης και εν τέλει να οδεύει προς το βελτιωμένο εγώ του.

Στις διαλέξεις αυτές οι συμμετέχοντες μυούνται στην φιλοσοφία, τις αρχές και τα εργαλεία αυτής της δημιουργικής προσέγγισης, έχοντας την ευκαιρία να διδαχθούν βασικά συμπεράσματα της πρακτικής της φωτογράφου, αλλά και να επιχειρήσουν τα δικά τους βήματα προς την κατανόηση και την ενσωμάτωσή της στην προσωπική τους καλλιτεχνική έκφραση.

Η σειρά περιλαμβάνει εννέα διαλέξεις διάρκειας 90′, στα αγγλικά, καθεμιά από τις οποίες πραγματεύεται μια συγκεκριμένη θεματική ενότητα: 

February 7: Intro to Integrated Creativity (REPLAY available)
February 21: A Decade of Practice – 3 Key Lessons (REPLAY available)
March 2: All of You – Heartset to Create (REPLAY available)
March 12: Intuition (A)- Attention & Intention (REPLAY available)
April 8: Intuition (B)- Meditative Photographs
April 22: Keep Showing Up- Resilience in Perspective
May 4: In Actual Dialogue with the Work
May 20: Better, Not Best- Process in Time
June 1: Taking Up Space in a Transparent World

Κατά τη διάρκεια προβάλλονται slides, φωτογραφικό και άλλο οπτικό υλικό και μελετώνται έργα τέχνης, ενώ στο τέλος απαντώνται ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Μετά από κάθε συνάντηση αποστέλλεται κατάλογος βιβλιογραφικών πηγών.

Οι τέσσερις πρώτες διαλέξεις είναι διαθέσιμες σε replay, για όποιον επιθυμεί να ξεκινήσει τώρα.

Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας εδώ: https://www.crowdcast.io/ellietsatsou

Ειδικά για τους αναγνώστες του photologio.gr, με την χρήση του κωδικού PHOTOLOGIO κατά την εγγραφή, προσφέρεται έκπτωση 20%, η οποία εφαρμόζεται και στις εννέα διαλέξεις της σειράς (συμπεριλαμβανομένων των replays, που προσφέρονται για παρακολούθηση οποτεδήποτε, οπουδήποτε).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.ellietsatsou.com/integrated-creativity

Ellie Tsatsou Portfolio Review

Στον ιστότοπο της ‘Ελλης Τσάτσου θα βρείτε επίσης πληροφορίες για:

I) RESOURCES HANDBOOKS

Δωρεάν Ψηφιακές λήψεις: Ένας επιλεγμένος κατάλογος βιβλίων, podcasts και συνδέσμων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια κάθε μήνα του έτους.

Συνοδεύεται από μία ταινία, μία φωτογραφία, ένα ποίημα και μία πρόταση τραγουδιού, που διαμόρφωσε την πρόσφατη έρευνά της.

Αποκτήστε τα εδώ: https://bit.ly/free-digital-downloads

 

ΙΙ) DIGITAL CARE PACKAGE

Επιλεγμένες προτάσεις για την διαχείριση της δύσκολης για την ανθρωπότητα τρέχουσας εμπειρίας.

Αποκτήστε εδώ: http://bit.ly/et-digital-care-package

 

III) 1:1 SESSIONS

Περιλαμβάνουν ατομικές διαδικτυακές συνεδρίες, μέσω zoom, πλήρως προσαρμοσμένες σε κάθε ενδιαφερόμενο, διαθέσιμες μέχρι το τέλος Μαïου 2020:

Α. Κριτική portfolio (εστιασμένη σε ένα μοναδικό έργο ή συλλογή έργων)
Β. Δημιουργική συμβουλευτική (με έμφαση στην κατεύθυνση, τη στρατηγική και το όραμα)
Δωρεάν Discovery Call: 15 λεπτά
Πλήρης συνεδρία: 60 λεπτά
Πληροφορίες και κράτηση: https://www.ellietsatsou.com/private-sessions
Για τους αναγνώστες του photologio.gr προσφέρεται 20% έκπτωση στο checkout με την χρήση του κωδικού PHOTOLOGIO.

Η Έλλη Τσάτσου (Αθήνα, 1987) είναι Ελληνίδα φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο. Η δουλειά της προσεγγίζει έννοιες της διαίσθησης, εστίας και αρμονίας μέσω μίας παστέλ παλέτας και εικόνων που αποτυπώνουν τη φύση και την ευγενή αλληλεπίδραση του ανθρώπου με αυτήν. Αφότου ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές της σπουδές στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και το μεταπτυχιακό της στο UAL του Λονδίνου, η Έλλη μαθήτευσε δίπλα στο Βρετανό φωτογράφο Nick Knight (Λονδίνο, 2010/11) και τον Αμερικάνο φωτογράφο Ryan McGinley (Νέα Υόρκη, 2012/13). Έκτοτε εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος στη Μεγάλη Βρετανία. Η προσωπική της δουλειά -τόσο τα έργα της όσο και οι έντυπες εκδόσεις της- έχει ταξιδέψει και εκτεθεί σε Ευρώπη, Τυνησία και Ηνωμένες Πολιτείες. Συνεργάζεται ιδιωτικά στην Αμερική με την Tappan Collective, στην Αγγλία με τις Carrie Scott/CS&P και Cara Connell/Lumitrix, και τα έργα της ανήκουν σε συλλογές σε Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι, Λος Άντζελες και Ουάσινγκτον. Από τον Σεπτέμβριο του 2018, η Έλλη ανήκει στο ακαδημαϊκό προσωπικό του University of the Arts London, δεύτερου καλύτερου Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών παγκοσμίως, όπου διδάσκει φωτογραφία και τη δημιουργική διαδικασία στα προπτυχιακά προγράμματα του School of Media & Communications.