Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2021 – Corinth Exposed Photography Festival 2021

Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2021 – Corinth Exposed Photography Festival 2021

Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2021

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021
ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Corinth Exposed 2021

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου), το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2021 / Corinth Exposed Photography Festival 2021 και το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021, που φέτος έχει θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων – Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση», παρουσιάζουν την οπτικοακουστική παραγωγή που αποτελείται από υλικό που επιλέχθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του φεστιβάλ.

Επιλέχθηκαν φωτογραφίες από τις κάτωθι εκθέσεις:
•        Διεθνές Διαγωνιστικό “REBIRTH”,
•        Θεόδωρος Δρεμέτσικας “Human perception – Ορατό και μη ορατό”

το βίντεο είναι αναρτημένο και στο youtube https://www.youtube.com/watch?v=k1PZGCNYf9M

και στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ. https://corinthexposed.globalarts.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85/154-optikoakoustikh-paragogi-sto-arxaiologiko-mouseio-korinthou

__________________

Υπατία Κορνάρου

Αποτελέσματα Διεθνούς Φωτογραφικού Διαγωνισμού
“Rebirth” /  Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2021

Την στιγμή που όλοι βρίσκουμε σιγά σιγά τον βηματισμό μας ύστερα από μια δύσκολη χρονιά  είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του Διεθνούς Φωτογραφικού Διαγωνισμού “REBIRTH”. Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν, με πλήθος  φωτογραφιών τους, φωτογράφοι από 25 χώρες από όλο τον κόσμο. Το ποιοτικό επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν υψηλότατο.

Τα αξιότιμα μέλη της  κριτικής επιτροπής του διεθνούς διαγωνισμού έστειλαν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα στην επιτροπή παραλαβής με την απαραίτητη βαθμολόγηση των επιλογών τους. Από την συγκεντρωτική κατάταξη των βαθμολογιών προκύπτουν οι 20 διακριθέντες φωτογραφίες, από 20 φωτογράφους.

Η ονομαστική κατάσταση των νικητών φωτογραφικού διαγωνισμού “REBIRTH” με αλφαβητική σειρά είναι η εξής:

Με αλφαβητική σειρά:

Angelova Petia, Ελλάδα
Erak Marija, Βοσνία Ερζεγοβίνη
Hossain Muhammad, Μπανγκλαντές
Jimenez Jonathan, Γαλλία
Kirk-Giannoulis Lorena, Ελλάδα
Muller Aishling, Ιρλανδία
Yakovenko Iren, Ουκρανία
Αγάθου Λίλια, Ελλάδα
Αλειφέρης Κωνσταντίνος, Ελλάδα
Ζαγλάρα Φωτεινή, Ελλάδα
Καλαϊτζιάν Γκάρο, Ελλάδα
Καλυκάκης Σοφοκλής, Ελλάδα
Κορνάρου Υπατία, Ελλάδα
Κουτσαβλής Δημήτρης, Ελλάδα
Λινοσπόρης Ιωάννης, Ελλάδα
Μπαράι Άγγελος, Ελλάδα
Πυλαρινού Στέλλα, Ελλάδα
Σπυροπούλου Σοφία, Ελλάδα
Τσακίρη Αμαλία, Ελλάδα
Χαλάτση Ιωάννα, Ελλάδα

Συγχαρητήρια για την επιτυχή τους  προσπάθεια.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2021 σας ενημερώνουν πως οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και σύντομα θα ανακοινωθεί ο χρόνος που το Φεστιβάλ θα μπορεί να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

============

Κριτική επιτροπή Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας “REBIRTH” 2021

  • Νίκος Φιλιππακόπουλος (Φ. Νίκος) / Αρχιτέκτων DPLG – Εικαστικός καλλιτέχνης. Ειδικεύεται στα εξής πεδία έρευνας: Αρχιτεκτονική / Οπτική Επικοινωνία / Φωτογραφία / Εικαστικά.
  • Δρ. Αντωνία Τζαναβάρα / Διδάκτωρ Μουσειολογίας /Αρχαιολόγος- Ιστορικός Τέχνης / Έφορος Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου / Προϊσταμένη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Κέντρου Πολιτισμού (ΚΕ.Π.Α.Π.) Δήμου Κορινθίων / Μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων.
  • Θεόδωρος Στίγκας / Δικηγόρος Αθηνών. Συνιδρυτής του ηλεκτρονικού περιοδικού photologio.gr / Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Ενασχόληση με τη φωτογραφία με δασκάλους: Β. Γεροντάκο, Β. Ταμβάκο, Π. Παυλίδη, Β. Νίκα, Δ. Τσεβά, Μ. Κουγεμήτρο. Συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις.
  • Ρενέ Ρεβάχ / Φωτογράφος, ηθοποιός, συγγραφέας. Η Ρενέ Ρεβάχ σπούδασε υποκριτική τέχνη στη Δραματική Σχολή του Σύγχρονου Θεάτρου Αθήνας του Γιώργου Κιμούλη (1997-1999) και παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια τραγουδιού, χορού, φωτισμού θεάτρου και μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής. Εργάστηκε επαγγελματικά σε θεατρικές παραστάσεις (1999-2001). Ταξιδιωτικά και άλλα κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά. Το 2001 εκδόθηκε το βιβλίο “Αντίο, νύχτα – Σχέδια και Λόγια” με κείμενα δικά της και σχέδια του Τάκη Αλεξίου. Από το 2001 ασχολείται με τη φωτογραφία και τη γραφιστική. Φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας. Το 2009-2010-2011 παρακολούθησε το “σεμινάριο φωτογράφισης και κριτικής” του Πλάτωνα Ριβέλλη. Δίδαξε υποκριτική στο “Σεμινάριο θεάτρου και αυτοσχεδιασμών”, ενώ παράλληλα παρακολούθησε το πρόγραμμα σπουδών στη σχολή φωτογραφίας Focus. Από τον Νοέμβριο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2011, παρακολούθησε το σεμινάριο του Πλάτωνα Ριβέλλη στο Μουσείο Μπενάκη, με θέμα “Εισαγωγή στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία (στοιχεία τεχνικής, ιστορίας και αισθητικής)”. Τον Νοέμβριο του 2011 σχεδίασε τα σκηνικά για την παράσταση “Duende” στο θέατρο Αργώ, ενώ παράλληλα παρακολούθησε το masterclass του φωτογράφου Simon Norfolk.
  • Lars Gustafsson / Φωτογράφος
  • Αναστάσης Πρωτοπαπάς, Μ.Α / Β.Α ,  Φωτογράφος /Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας.
  • Σωκράτης Λαμπρόπουλος,  Μ.Α / Β.Α,  Εικαστικός /Διευθυντής Global Arts Studios / Διευθυντής Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών.