Άτυπες φόρμες | Έκθεση φωτογραφίας σε επιμέλεια του Βασίλη Γεροντάκου

Άτυπες φόρμες | Έκθεση φωτογραφίας σε επιμέλεια του Βασίλη Γεροντάκου

Τη Κυριακή 8 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ, στο συνεδριακό κέντρο στον Λόφο Νέμεσις (Λητούς και Κύμης) στη Μεταμόρφωση, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης “Ατυπες φόρμες”.

Αφορμή το συμπόσιο γλυπτικής που έγινε τον Μάιο από σημαντικούς γλύπτες, δίνοντας την ευκαιρία στους φωτογράφους που παρακολούθησαν το σεμινάριο δημιουργικής φωτογραφίας να εστιάσουν στην εξέλιξη αυτού του δρώμενου.

Τα εγκαίνια θα πλαισιωθούν από το το μουσικό σχήμα δωματίου Amberlink Ensemble.

Είσοδος ελεύθερη

Επιμέλεια έκθεσης: Βασίλης Γεροντάκος

Για την έκθεση ο Βασίλης Γεροντάκος γράφει:

“Πολλά έχουν γραφτεί για την σχέση φωτογραφίας και γλυπτικής. Κάποια πράγματα κάνουν αυτές τις δύο τέχνες να φαίνονται συγγενείς και άλλα τόσα τις κάνουν να φαίνονται ξένες. Ο Rodin έλεγε ότι υπάρχει μια ταπεινή ακρίβεια αυτή της φωτογραφίας και του εκμαγείου, και συνέχιζε λέγοντας ότι η τέχνη δεν αρχίζει παρά με την εσωτερική αλήθεια.

Με αφορμή το συμπόσιο γλυπτικής που διοργάνωσε ο Δήμος Μεταμόρφωσης, αλλά και το σεμινάριο φωτογραφίας που ξεκίνησε παράλληλα με την δράση των γλυπτών και είχε την ίδια διάρκεια, δόθηκε η καλύτερη ευκαιρία στους φωτογράφους που παρακολούθησαν το εισαγωγικό σεμινάριο στην δημιουργική φωτογραφία, να κάνουν μια εφαρμογή στη νέα γνώση που αποκόμισαν. Σπουδή πάνω στη φόρμα των γλυπτών, την πλαστικότητα, το φως, τον περιβάλλοντα χώρο, παλεύοντας και αυτοί με τα δικά τους μέσα να κάνουν το μάρμαρο, το μέταλλο, να βγάλουν φωνή, να ζωντανέψουν. Εμπνεύστηκαν από την διαδικασία και εξέλιξη του συμποσίου αυτού, συμβάλλοντας στην ιστορική τεκμηρίωση του γεγονότος αλλά και τη μεταμορφωτική απεικόνιση του όλου εγχειρήματος”.