4ο Chania International Photo Festival

4ο Chania International Photo Festival

Το 4ο Chania International Photo Festival έκλεισε τις πόρτες του την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021. Για άλλη μία χρονιά το Lens Culture και το GuruShots, δύο από τις μεγαλύτερες φωτογραφικές πλατφόρμες παγκοσμίως στήριξαν το Φεστιβάλ. Η μεγάλη συμμετοχή των φωτογράφων και το επίπεδο της δουλειάς τους που σχολιάστηκε θετικά από όλους τους επισκέπτες της έκθεσης αποτέλεσαν κίνητρο για τη Blank Wall Gallery και την ομάδα του Cip Festival να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίησή του.

cip 2021

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ 380 φωτογράφοι από 71 χώρες, παρουσίασαν τη δουλειά τους στα Χανιά, σε ένα από τα παλιότερα και πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης. Παρά τις δυσκολίες λόγω του Covid-19 πάνω από 80 φωτογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατάφεραν να παραβρεθούν στο Φεστιβάλ, γεγονός που αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι για τους συμμετέχοντες.

cip 2021 – Said Manseur – Algeria – The end of the Marshall (Documentary)

Ο καθιερωμένος Φωτογραφικός Μαραθώνιος πραγματοποιήθηκε κανονικά με πολλές και αξιόλογες συμμετοχές. Η απονομή των βραβείων στους φωτογράφους που διακρίθηκαν, έγινε τη Δευτέρα 5 Ιουλίου σε μία εκδήλωση σε εξωτερικό χώρο του ΚΑΜ κατά τη δύση του ηλίου, σε μία ευχάριστη βραδιά, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.  Η βραδιά ξεκίνησε με τον κ. Νίκο Αποστολόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που παρουσίασε τη δουλειά της ομάδας «Ζεύξις» πάνω στη Φωτογραφία Δρόμου και το Αστικό Τοπίο. Η ομάδα αποτελείται από πτυχιούχους φοιτητές του Τμήματος Φωτογραφίας.

cip 2021- Stavros Toufexis – Greece (Wildlife)

Η διεύθυνση του CIP ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν,  τους ανθρώπους της Blank Wall Gallery στην υλοποίηση του Φεστιβάλ και δίνει ραντεβού για το καλοκαίρι του 2022 στα Χανιά με το 5ο Chania International Photo Festival.

cip 2021 – Yvon Buchmann – France – Childhood (Portraits)


Επικοινωνία:   694.7725.521  –  211.4052.138   –   info@cipfestival.com

www.cipfestival.com           www.blankwallgallery.com          www.keppedih-cam.gr

cip 2021