Το βίντεο “Arrival of a Train at La Ciotat” των αδερφών Lumière του 1896 σε ποιότητα 4k 60fps

Το βίντεο “Arrival of a Train at La Ciotat” των αδερφών Lumière του 1896 σε ποιότητα 4k 60fps

Ο Auguste και ο Louis Lumière ήταν δύο από τους πρωτοπόρους του κινηματογράφου και από τους βασικούς εφευρέτες των περισσότερων μηχανισμών που αξιοποιεί σήμερα το σινεμά. Ένα από τα διασημότερα φιλμς στην ιστορία του κινηματογράφου, το βίντεο «Arrival of a Train at La Ciotat» αποτελεί πιθανότατα το πρώτο καταγεγραμμένο ντοκιμαντέρ στην παγκόσμια σινεφίλ ιστορία.

Ο Denis Shiryaev, αποκατάστησε το ηλικίας 125 ετών μικρού μήκους  φιλμ “Άφιξη τρένου στο La Ciotat” σε ποιότητα εικόνας 4k 60fps!

Η “Άφιξη τρένου στο La Ciotat” γυρίστηκε το 1895, αλλά προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1896. Η χωρίς ήχο ταινία μικρού μήκους διαρκεί 50 δευτερόλεπτα και απεικονίζει ένα τρένο που φτάνει σε σιδηροδρομικό σταθμό στη γαλλική παράκτια πόλη La Ciotat .
Ο θρύλος λέει ότι οι πρώτοι θεατές του φιλμ άρχισαν να κραυγάζουν και να τρέχουν προς το πίσω μέρος της αίθουσας. επειδή δεν είχε δει ποτέ πριν στη μεγάλη οθόνη μια κινούμενη αμαξοστοιχίας να κατευθύνεται κατευθείαν προς το ακροατήριο.

Το 4k βίντεο αποτελεί μια upscaled εκδοχή του πρωτοτύπου. μέσω της εφαρμογής Gigapixel AI, η οποία μπορεί να κάνει upscale εικόνας έως και 600% χρησιμοποιώντας τεχνολογίες νευρωνικών δικτύων και τεχνητής νοημοσύνης.
Στο τέλος του βίντεο υπάρχει σύγκριση μεταξύ του πρωτοτύπου και της upscaled έκδοσης
Από το χαμηλής ανάλυσης φιλμ των Lumière έχουμε τώρα ένα smooth βίντεο με περισσότερη λεπτομέρεια και χωρίς αλλοιώσεις στην εικόνα, προϊόν του αλγόριθμου Gigapixel AI, ο οποίος για να δημιουργήσει το βελτιωμένο βίντεο «συμπληρώνει τα κενά». Το πρόγραμμα έχει εκπαιδευτεί μέσα από χιλιάδες ώρες υλικού και έτσι, όταν δέχεται ένα χαμηλής ανάλυσης περιεχόμενο, μπορεί να συνθέσει μια νέα εικόνα, η οποία προσεγγίζει το πώς θα έμοιαζε πραγματικά το βίντεο, αν είχε τραβηχτεί στην ίδια ποιότητα.