Μια λίμνη θάλασσα … μια Λιμνοθάλασσα | ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Μια λίμνη θάλασσα … μια Λιμνοθάλασσα | ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Μετά την άρση της απαγόρευσης των εκθέσεων λόγω της καραντίνας, το Photopolis Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου  διοργάνωσε στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων φωτογραφική έκθεση, σε υπαίθριο χώρο, με θέμα:

“μια Λίμνη θάλασσα… μια Λιμνοθάλασσα”.


Η έκθεση είχε σκοπό να αποτελέσει μία καλλιτεχνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για την Τριχωνίδα και την Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού.
Στην έκθεση συμμετείχαν:
Η φωτογραφική ομάδα Αγρινίου «art8» με τις συμμετοχές των (κατ’ αλφαβητική σειρά):
Γιαπράκης Γιάννης
Γρηγορίου Δημήτρης
Δημητριάνου Αλέκα
Θεμελή Ταρία
Καλτσάς Πάνος
Καρανίκας Σπύρος
Λειβαδίτη Σόνια
Μπαλτάς Λάμπρος
Μπαρουτης Νίκος
Νίκου Θεόδωρος
Παπαντώνης Δημήτρης
Πετρούλας Χρήστος
Πρέντζας Δημήτριος
Σιαδήμα Ρούλα
Τσόλκας Κώστας
Τσώνη Ελένη
Φραγκούλης Λεωνίδας

Το φωτογραφικό τμήμα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ» με τις συμμετοχές των (κατ’ αλφαβητική σειρά):
Βασιλοπούλου Γεωργία
Γριπιώτης Λεωνίδας
Δασκαλάκης Πάνος
Κότσαρης Μιχάλης
Παρασκευά Ευδοξία
Περγαντή Αστέρω
Ρουσόπουλος Γιάννης
Χρήστου Ουρανία

Η μαγευτική θέση, δίπλα στην λίμνη Τριχωνίδα, όπου στήθηκε η έκθεση, συνέβαλε στην  προσέλευση πλήθους κόσμου που ήρθε σε επαφή με το έργο των 25 φωτογράφων που συμμετείχαν στην έκθεση αλλά και με τους προβληματισμούς που έθεσαν οι ομιλητές για την απαραίτητη πλέον περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για την Τριχωνίδα και την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης άνοιξε ο κ. Λεωνίδας Φραγκούλης, μέλος της oργανωτικής  επιτροπής του Φεστιβάλ, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους, μεταξύ άλλων είπε: «…Η art8 και η φωτογραφική ομάδα Αιτωλικού συναποφάσισαν να εκθέσουν φωτογραφίες που μαρτυρούν μια προσπάθεια ανίχνευσης και κατανόησης του περιβάλλοντος των δυο βασικότερων ίσως οικοσυστημάτων του νομού μας: της λίμνης Τριχωνίδας & της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου & Αιτωλικού. Έτσι, και θεωρώντας ότι η απομάκρυνση ενός εικαστικού γεγονότος από τον αστικό ιστό αποτελεί μια αρχική πράξη τέχνης, η έκθεση γίνεται κοντά, σχεδόν πάνω στο υδάτινο στοιχείο».

 

Δείτε τις φωτογραφίες, που εκτέθηκαν στον υπαίθριο χώρο “Αμπάρια” του Παναιτωλίου: