Άρτεμις Πυρπύλη – NETTE | Παρουσίαση φωτογραφικού βιβλίου

Άρτεμις Πυρπύλη – NETTE | Παρουσίαση φωτογραφικού βιβλίου

Άρτεμις Πυρπύλη – NETTE

Παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου ‘ΝΕΤΤΕ’ της Άρτεμις Πυρπύλη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Punto e basta.

 

To NETTE είναι ένα βαθιά προσωπικό βιβλίο, ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Το 2019, η Άρτεμις Πυρπύλη επισκέπτεται για πρώτη φορά το πατρικό σπίτι της γιαγιάς της, 7 χρόνια μετά τον θάνατο της. Ψάχνοντας στα δωμάτια, τα συρτάρια και τα κουτιά, ανακαλύπτει το νεαρό κορίτσι που ήταν στην δεκαετία του ’40 και το παρατσούκλι Nette που της είχαν δώσει. Η Nette ήταν χαρούμενη, κάπνιζε, έκανε γυμναστική και γελούσε με τις φίλες της.

Άρτεμις Πυρπύλη

Το πρότζεκτ αυτό είναι σαν ένα φυτολόγιο, στο οποίο είναι καρφιτσωμένα τα όνειρα, η ξεγνοιασιά και η ελευθερία μιας νιότης εγκλωβισμένης σε κουτιά μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο αντικείμενα φορτωμένα με αμηχανία. Αντικείμενα γεμάτα αναμνήσεις για την ίδια, που συνεχίζουν τη «ζωή» τους παρά την απουσία της.

Η Άρτεμις Πυρπύλη επανερμηνεύει αρχειακές φωτογραφίες, επανεξετάζει προσωπικά αντικείμενα, έρχεται πολύ κοντά τους και αποκαλύπτει υφές. Το NETTE είναι ένα διακριτικό και σιωπηλό βιβλίο το οποίο πραγματεύεται τα θέματα της ταυτότητας και της οικειότητας μέσα από την ανασύσταση μιας οικογενειακής ιστορίας.

Άρτεμις Πυρπύλη


Info: 

Η Άρτεμις Πυρπύλη (1987) είναι ελληνογαλλίδα φωτογράφος. Σπούδασε φωτογραφία στην Ελλάδα, στην συνέχεια στο Παρίσι και αφού εργάστηκε εκεί, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα το 2013. Η απτότητα και το χρώμα είναι τα κύρια αφηγηματικά στοιχεία στην φωτογραφία της και το φωτογραφικό βιβλίο έχει σημαντική θέση στη φωτογραφική της προσέγγιση.

Ζει στη Θεσσαλονίκη όπου διδάσκει σημειολογία της φωτογραφίας και σύγχρονη φωτογραφία στο φωτογραφικό κέντρο Stereosis καθώς και φωτογραφία σε έφηβους στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης ενώ ταυτόχρονα δουλεύει πάνω σε προσωπικά πρότζεκτ.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 9 Απριλίου στις 19:00, παρουσία της δημιουργού Άρτεμις Πυρπύλη.

Χώρος παρουσίασης: Zoetrope Athens / Κιμώλου 17, Κυψέλη 11362 Αθήνα

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/279820221010896/?ref=newsfeed

Άρτεμις Πυρπύλη: www.artemispyrpilis.com

Punto e basta: www.editions-puntoebasta.com

Zoetrope Athens: https://www.zoetropeathens.net/

Άρτεμις Πυρπύλη – NETTE