Ο Δημήτρης Μουζάκης επιλέγει …

Ο Δημήτρης Μουζάκης επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Δημήτρης Μουζάκης ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Δημήτρης Μουζάκης – Primary structure, Θεσσαλονίκη, 2021

Χρωματικοί όγκοι, καθαρές γραμμές και γεωμετρίες πρωταγωνιστούν σε πολλές από τις φωτογραφικές μου συνθέσεις σε μια προσπάθεια να προσδώσω μιας μορφής αρμονία και συμμετρία στο χαοτικό περιβάλλον.


Δημήτρης Μουζάκης – Three, two, one.. lift off, Θεσσαλονίκη, 2021

Θέλω στις εικόνες μου να αφήνω στον θεατή την ανάγνωση και την ερμηνεία τους σύμφωνα με την δική του ματιά και αντίληψη, δίνοντάς του το ελεύθερο να αντικρύσει μέσα σε αυτές είτε καθημερινά αντικείμενα στο φυσικό τους χώρο είτε φανταστικά οχήματα, ίχνη από πυραύλους και εναλλακτικά όπλα. Προσπαθώντας η φαντασία, το χιούμορ και ο σουρεαλισμός να είναι στοιχεία της σύνθεσης τόσο των φωτογραφιών μου όσο και της ζωής μου.


Δημήτρης Μουζάκης  – Παρατήρηση-Επιστροφή-Αποτύπωση, Σαμοθράκη, 2021

Το παιχνίδι της ανακάλυψης. Η καθημερινή τριβή μου με το μέσο με έχει κάνει να παρατηρώ ό,τι προσπερνώ, να το αξιολογώ και να επιστρέφω σε αυτό. Τις περισσότερες φορές η διαδικασία αυτή έχει σαν κατάληξη εικόνες δυστοπικές, σουρεαλιστικές, γεμάτες αντιθέσεις και αντιφάσεις, που αντικατοπτρίζουν την διάθεσή μου την δεδομένη στιγμή, και η αποτύπωσή τους λειτουργεί σαν ημερολόγιο, καθώς -μέσω της δημιουργικής διαδικασίας- μεταβάλλεται η οπτική μου απέναντι στα πράγματα. Σίγουρα, στο παιχνίδι αυτό δεν υπάρχει χαμένος.


Δημήτρης Μουζάκης – Εν κινήσει, Παραλία Θεσσαλονίκης, 2018

Αυτοδίδακτος από τεχνικής άποψης, στις πρώτες μου φωτογραφικές απόπειρες επιχειρούσα να παντρέψω την απειρία και τις αστοχίες των λήψεων μου με τις συγκινήσεις που μου προκαλούσαν απλές και τυχαίες σκηνές της καθημερινότητας. Σαν αποτέλεσμα αυτών, δημιουργήθηκε μία σειρά εικόνων που χαρακτηρίζεται από κίνηση, σφιχτά κάδρα και στραβούς ορίζοντες, που με βοήθησαν να διευρύνω τους δικούς μου.


Ο Δημήτρης Μουζάκης επιλέγει … Ralph Eugene Meatyard

Ralph Eugene Meatyard

“I have always tried to keep truth in my photographs. My work, whether realistic or abstract, haw always dealt with a form of religion or imagination.”

(Ralph Eugene Meatyard)


Info (σε πρώτο πρόσωπο):

Γεννήθηκα το 1983 στα Κύμινα, όπου και μεγάλωσα. Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία από το 2017 και τους τελευταίους μήνες παρακολουθώ εξ αποστάσεως μαθήματα με τον κ. Μανώλη Σκούφια. Έχω συμμετάσχει σε δύο ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Επιπροσθέτως, πολλές εικόνες μου κοσμούν κινητά τηλέφωνα και οθόνες υπολογιστών φίλων μου, τους οποίους και ευχαριστώ από καρδιάς.