Ανδρέας Καμουτσής | Παρουσιάσεις του λευκώματος “Μία θέση Ανάμεσά Τους”

Ανδρέας Καμουτσής | Παρουσιάσεις του λευκώματος “Μία θέση Ανάμεσά Τους”

Ο Ανδρέας Καμουτσής  θα παρουσιάσει το φωτογραφικό του λεύκωμα “Μία θέση Ανάμεσά Τους” στις παρακάτω φωτογραφικές ομάδες και πόλεις με την υποστήριξη της Fujifilm Hellas.
– Δευτέρα 23.10 | Μαρούσι, Αττική
Φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου-f531 στις 19:00 Αίθουσα ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ-ΤΟΛ, Λεωφ. Κηφισίας 207 & Σαλαμίνος 59-55, Μαρούσι.
– Τετάρτη 25.10 | Ιωάννινα
Photometria photography center, Ιωάννινα. στις 19:30  αίθουσα photometria. 21ης Φεβρουαρίου 184, Ιωάννινα.
– Παρασκευή 27.10 | Έδεσσα
ομάδα φωτογραφίας του συλλόγου καλλιτεχνών Έδεσσας “Απελλής”. στις 20:00 Aίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Έδεσσας, περιοχή Μύλων, Έδεσσα.
– Δευτέρα 30.10 | Κοζάνη
Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης “Φωτοδίοδος”, Στις 20:30 Κωνσταντινουπόλεως & Σμύρνης, Κοζάνη.
Λίγα λόγια για το λεύκωμα
Το λεύκωμα «Μία Θέση Ανάμεσά Τους / A Place Among Them» είναι το αποτέλεσμα ενός πολύχρονου προσωπικού φωτογραφικού project του φωτογράφου Ανδρέα Καμουτσή. Διήρκησε 8 χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε 8 χώρες με 8 διαφορετικές Fujifilm μηχανές. Συγκεκριμένα από το 2015 έως και το 2022 στις: Δανία, Ελλάδα, Σερβία, Ισραήλ, Τουρκία, Μαρόκο, Ισπανία και Πορτογαλία και χρησιμοποιήθηκαν  αποκλειστικά mirrorless φωτογραφικός εξοπλισμός της Fujifilm Χ – Series.
Mέσω της φωτογραφικής εικόνας ο φωτογράφος εξερευνεί ανθρώπινες καταστάσεις, πολλές φορές αντιφατικές, όπως η μοναξιά και η μοναχικότητα, που ενδεχομένως όλοι έχουμε βιώσει και που ο κάθε θεατής μπορεί να τις αποκωδικοποιήσει με το δικό του τρόπο. Πρωταγωνιστές ήταν τυχαίοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, που βάδιζαν σε παράλληλες πορείες δίχως να συναντιούνται.
Χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του είδος φωτογραφίας, αυτό της Φωτογραφίας Δρόμου και το διαθέσιμο φυσικό φως ο Ανδρέας εξερεύνησε με ελεύθερο στυλ πολλά νέα μέρη και ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα συλλαμβάνοντας στιγμές που περνούν γρήγορα από μπροστά μας, αλλά μένουν και αποτυπώνονται ανεξίτηλα στον καμβά της ζωής μας, διαμορφώνοντας μελλοντικά τον ψυχισμό μας. Το σύνολό τους υποδηλώνει μια αέναη αναζήτηση, που εκφράζεται μέσω του προσωπικού αγώνα ύπαρξης κάθε ανθρώπου μέσα κι έξω από τις μεγαλουπόλεις του 21ου αιώνα.


Info:
1η Έκδοση, Αυτο-έκδοση 500 αντίτυπα,  διαστάσεις 24Χ28 cm, 120 σελίδες, 87 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, offset duotone εκτύπωση, σκληρό εξώφυλλο & χαρτί mango volume 150gsm, Ελληνική & Αγγλική Γλώσσα.
ISBN: 978-618-00-4211-5
Φωτογραφίες: Ανδρέας Καμουτσής
Επιμέλεια: Αλέξανδρος  ΒούτσαςΕλένη  X. Σεβαστή
Επεξεργασία Φωτογραφιών: Γιώργος  Κουτσουβέλης
Σχεδίαση Εξωφύλλου: Ελένη Αγγελίδου
Εκτύπωση, Χορηγός: Fujifilm Hellas

Λίγα Λόγια για τον Φωτογράφο
O Ανδρέας Καμουτσής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, Ελλάδα το 1979. Σπούδασε πληροφορική και εργάστηκε στον τομέα αυτό ως το 2013. Έκτοτε τον κέρδισε η Τέχνη της Φωτογραφίας, την οποία ασκεί έως σήμερα επαγγελματικά. Παραδίδει σεμινάρια φωτογραφίας δρόμου, σε Ελλάδα και εξωτερικό, είτε μέσωτης ομάδας του “Spontaneous Shooters” ή σε συνεργασία με σχολές φωτογραφίας. Είναι από το 2016 επίσημος φωτογράφος, Official Fujifilm X – Photographer. Πολλές φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο σε ομιλίες και προβολές σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα. ¨Έχει πραγματοποιήσει τρείς ατομικές έκθεσεις και έχει εκδώσει το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Α Place Among Them / Μία Θέση Ανάμεσά Τους» το Δεκέμβριο του 2022. Η ανάδειξη των συναισθημάτων και το μυστήριο σε συνδυασμό με την απλότητα και την αρμονία αποτελούν τον πρωταρχικό του στόχο σε κάθε φωτογραφία. Ο τρόπος που φωτογραφίζει δηλώνει μια προσπάθεια προσωπικής προσαρμογής στις κοινωνικές διαφοροποιήσεις των καιρών μας.
www.AndreasKamoutsis.gr

Ανδρέας Καμουτσής

Ανδρέας Καμουτσής

Ανδρέας Καμουτσής

Ανδρέας Καμουτσής